Stránky

Ta Lampa

Svou malou Domi učím, že nejlepší věci jsou ty, které se příjemně používají a zároveň nás těší se na ně dívat. Ne jeden den, týden nebo rok. Ale nejméně tak dlouho, dokud plní svou funkci. Konkrétní příklady nacházíme cestou kolem naší oblíbené kavárny, po které míjíme jeden obchůdek s nabídkou renovovaných kousků v bruselském stylu. Z téhle doby, kdy československý design na výstavě Expo 58 vyvolal obrovskou vlnu zájmu, pochází i lampička Drupol č. 21616. V roce 1963 ji navrhnul Josef Hůrka, kterému se povedlo přijít s elegantní zkratkou v lehkém kovovém provedení. A ta v roce 2016 ožívá znovu. K původní žluté, červené  a černé barvě společnost Drupol, která se lampičku rozhodla znovu vyrábět, přidala i modrou, zelenou a oranžovou variantu. Ikonická lampička tak přichází v novém moderním provedení. A takhle jí to sluší u nás doma. 

Ta Lampa, vintage ježek v kleci, Tool Box by Vitra a přáníčko od Lisy Jones
Ta Lampa, DIY stojánek na tužky, pastelky Koh-i-Noor a omalovánky od studia Roof

Ta Lampa, plakát Small Talking od One Must Dash z Dekada, Ježkova kočka a knížka z Ikey, která přibližuje práci a život švédského ilustrátora Olle Eksella

Lampa je opravdu krásná, příjemně subtilní a hezký na ní je i fakt, že se stále kompletuje v Čechách, konkrétně v Městci Králové. Já osobně bych ji doplnila jemnějším kabelem, ale chápu, že snahou bylo stvořit maximálně věrnou repliku. Myslím, že se u nás bude mít dobře, a díky tomu, jak je lehká a snadná na přenos, se podívá do všech koutů našeho atypického podkroví.)

Další informace o její historii i současné výrobě najdete na webu Ta Lampa, kde si lampičku můžete i objednat. Cena včetně dopravy je 1490 Kč. A pokud byste zatoužili po původní verzi, mrkněte třeba na Umakart.

8 komentářů

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)