Stránky

Designové trendy 2016

Bonami.cz oslovilo designérky, stylistky, novináře i blogerky, aby se vyjádřili k aktuálním trendům ve světě interiérového designu. Výsledkem jsou trendové kampaně zaměřené na všeobecně populární hity, ke kterým patří pastely, výrazná geometrie nebo třeba dotek přírody. V konkrétních stylech si rovnou můžete pořídit nábytek i doplňky a zároveň si o nich přečíst v Bonami magazínu. Moje citace najdete u kapitol, které se věnují pastelům a grafice.

Pastelová inspirace od Present Time
 
Můj citát ke kampani Dotek přírody
 
Dubový stůl z kampaně Dotek přírody
 
I když trendy můžou být závádějící a zkreslující, jako inspirace určitě dělají dobrou službu. Já sama ale cítím v kostech, že po harmonické skandinávské náladě přijde bouřlivá revoluce. Jejím náznakem je rostoucí obliba černé barvy a návrat zlata i jiných dramatických prvků. V pořádně vlně ale velká změna teprve přijde a já se na to moc těším.

2 komentáře

  1. Já sama pořád nevím, co si mám o trendech myslet. Díky mojí práci jsem teď alespoň pochopila, jak trendy vznikají a jak se dají alespoň předpověděť, ale i tak. Přijde mi to jako s předpovědí počasí. Občas se trefí a občas teda nic moc. Co se týče interiérové revoluce, sleduji to poslední rok. Moje oblíbené "bílé" skandinávské interiéry už dávno bílé nejsou a všichni malují zdi na tmavo jak diví. Temně modrá, temně zelená, tabulová čerň. Jsem zvědavá, kam se to vyvine. Ale tenhle "trend" je docela očividný a mě moc baví! Bílobílé už bylo dost a snad i lidé v Česku brzy pohopí, že skandinávský interiér není jen černá a bílá :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ten pastel je boží. :-)

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)