Stránky

Horká letní novinka: Czechdesign spouští e-shop!

Po 13 letech poctivé podpory a přínosné propagace českého designu se Galerie CZECHDESIGN odhodlala ke smysluplnému kroku: 14. července spouští vlastní eshop. Těšte se na víc než 120 originálních kousků od zvučných značek a jmen, k nimž mimo jiné patří Jiří Pelcl, Maxim Velčovský, Anna Marešová nebo Klára Šípková. V kategoriích ŽENY, MUŽI, DĚTI, BYT, PAPÍR a OSTATNÍ zároveň najdete i čerstvé novinky: třeba vtipné a praktické ponožky GRÅPENGER s měděným cvočkem pro sepnutí, aby jedna neztrácela druhou. Galerie celý koncept slavnostně představila ve svých prostorách ve Vojtěšské ulici a já mám radost, že mi to vyšlo a byla jsem u toho. Tady je malý foto report (tentokrát bohužel jen iPhonový).


Výborné menu připravil designér Dan Gonzalez.


Výběr věcí je výsledkem zkušeného kurátorského oka, které zohledňuje krásu i užitečnost. "Náš e-shop nabídne výběr nejen kvalitního art designu, ale také sériové produkty od předních českých výrobců. V této kombinaci je náš koncept poměrně jedinečný," říká koordinátorka projektu Karolína Matějková. Nový online obchod má tři hlavní cíle: zviditelnit tvorbu českých designérů, potěšit fanoušky designu a získat prostředky pro další propagaci českého designu - ať už formou workshopů, publikací nebo vzdělávacích programů. Jak zakladatelé platformy připomínají, Česká republika jako jedna z mála zemí nemá vlastní, státem podporované design centrum. Tuto instituci do jisté míry zastupuje právě sdružení CZECHDESIGN, které nyní funguje na základě financí získaných z veřejných grantů a od partnerů. Vlastní eshop tak znamená cestu, jak získat další příjem pro svůj provoz. 



Martina Žílová a Zuzka Holaňová z dua Shit Happens připravily skvělý workshop, kde jste si s pomocí vintage nálepek a jejich vlastních obtisků na porcelán mohly ozdobit vlastní "lžičku na kanapky".

Detaily k novince čtěte na webu CZECHDESIGN, české skvosty pak nakupujte tady.

2 komentáře

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)