Stránky

Přírodní kosmetika Mylo v nové HNST.LY kolekci

Představte si mýdlo, které nádherně voní, překrásně vypadá a díky tomu, že je vyrobené z přírodních ingrediencí, které jsou z 99 procent rostlinného původu, je šetrné k přírodě i k Vaší kůži. Tento kosmetický sen jménem Mylo je součástí nové HNST.LY kolekce. Najdete v ní mimo jiné mýdlo, které voní po mátě, nebo mýdlo na problematickou pleť s obsahem černého uhlí, které z pokožky vytahuje přebytečný maz, nečistoty a toxiny. 

Přírodní mýdla Mylo jsou za cenu 135 Kč k dostání v online obchodě HNST.LY. Foto: Alie Lengyelová
"Mýdla jsou vyrobená ručně, v malých dávkách, způsobem jak ho vyráběly ještě naše maminky. Zabalené jsou do recyklovaného papíru a neobsahují palmový olej, živočišné tuky, umělá vůně a barviva,” popisuje čistě přírodní produkty majitelka HNST.LY Bára Perglová. Mýdla Mylo ji zaujaly na jednom z pražských designových trhů a má velkou radost, že jsou čerstvým přírůstkem v HNST.LY kolekci. Podobné potěšení je i na straně slovenské designérky Barb, která za značkou Mylo stojí. "Na HNST.LY mě oslovila prezentace a výběr výrobců. Líbí se mi, že Bára při výběru dává důraz na ruční práci a lokálnost,” říká Barb.

Od marketingu k přírodní kosmetice

Za značkou Mylo se neskrývají jen krásná mýdla, ale také krásný příběh. Barb se totiž kvůli své velké vášni pro výrobu přírodní kosmetiky rozhodla opustit svou práci v marketingovém oddělení velké firmy a naplno se oddala své nové značce. "Byl to odvážný krok, ale pomohla mi rodina, která při mně stála,” vypráví Barb, která se výrobě kosmetiky věnuje od roku 2013, kdy jí kamarádka věnovala knížku popisující tradiční výrobní postupy. "Zjistila jsem, že přírodní, doma vyrobená, kosmetika mé pleti svědčí víc, než výrobky z drogerie. Pochopila jsem, že k tomu, aby pleť byla zdravá a krásná, stačí opravdu málo,” líčí. Při výrobě mýdel pracuje výhradně s bio bambuckým máslem a zastudena lisovaným avokádovým olejem. V souladu s ekologií jsou také obaly vyrobené ze skla nebo recyklovaného papíru.

Barb při výrobě své kosmetiky Mylo. Malinové sérum pro normální a unavenou pleť, 595 Kč. Krém na suché nožky “nohy bosé”, 225 Kč. Vše k dostání na HNST.LY. Foto: Alie Lengyelová

Ideální kosmetika na léto? Maliny!

Sluníčkem ošlehaná pleť potřebuje dodat vitamíny, minerály a proteiny. A Barb ví, jak na to. "Přes léto nedám dopustit na malinový olej. Jemně chrání před UV zářením, výborně pokožku regeneruje, hydratuje a je bohatý na vitamín E a beta- karoteny. Je prostě TOP,” říká. Malinový olej od Barb spolu s jejími přírodními mýdly jsou k dostání v letní HNST.LY kolekci. "Jakmile jednou okusíte vůni, krásu a hlavně dokonalou péči této slovenské přírodní kosmetiky, nebudete už nikdy chtít jinak,” doplňuje Bára, mezi jejíž oblíbené produkty patří mimo jiné přírodní mýdlo vyrobené z měsíčku lékařského, který Barb pěstuje na své vlastní zahradě. 
Pocitvý příběh Mylo čtěte na blogu HNST.LY.

2 komentáře

  1. Krásné slovenské představení, děkuji! I moje pleť souhlasí a už si dělá chutě na nějakou dobrotu s malinovým olejem :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na zaklade tohoto clanku som si vcera urobila objednavku a dnes ma na poste cakal balicek, som nadsena :)
    Dakujem za inspiraciu.

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)