Stránky

Sexy v práci. 5 profesí, kde to jde nejlíp.

Nikdy jsem nechodila do práce, kde byl nutný dress code natož nějaká uniforma. A zrovna já jsem typ, kterému by se takové "omezení" líbilo. Novináři a textaři nemají v oblékání žádný typický styl (kromě toho, že občas připomínají vandráky nebo blázny). Podle toho, jak jsem oblečená, nikdo nepozná, co dělám. O to víc mě ale profesní oblečení baví a vždycky mám radost, když objevím nějakou povedenou pracovní kolekci. V ČTK jsem k tomu dokonce napsala i malou reportáž, ve které je zmíněn dnes už bohužel zaniklý projekt Rose&Mary fashion. Pro článek jsem tehdy zpovídala také návrhářku Hanu Zárubovou, která mimo jiné obléká úspěšné právničky, auditorky nebo architektky, nebo designérku značky Pietro Filipi Marthu Bryxi.Vybrala jsem pět profesí, ve kterých je pracovní oblečení nejpřitažlivější. 

Profese číslo 1 - Letuška


To je asi jasné, že? Letušky jsou navíc vždycky krásně upravené, vysoké a štíhlé, takže jim jejich uniformy obzvlášť sluší. Nádherné jsou uniformy společnosti China Eastern od Christian Lacroix nebo kostýmky pro Etihad Airways, které jsou dílem italského designéra Ettore Bilotta.

Uniformy Etihad Airways od italského designéra Ettore Bilotta.

Profese číslo 2 - Kuchařka / Servírka

Myslím, že o propagaci hezkého oblečení v této profesi se v České republice postarala skupina Ambiente. Spolupracuje totiž s mladými talentovanými návrháři, které mají samé dobré nápady. Příkladem je "skandinávsky hezké" oblečení zaměstnanců v restauraci Eska, které navrhla designérka Kristina Netíková. Krásné kolekce má také značka Engelbert Strauss - když se na ně dívám, dostávám chuť začít pracovat v nějakém hezkém bistru nebo kávárně.)

Kolekce gastro oblečení od Engelbert Strauss

Profese číslo 3 - Kadeřnice

Moje vlasy jsou aktuálně tak dlouhé, že už si ani nepamatuju, kdy jsem byla naposled u holiče. Vzpomínám si ale na svá studentská léta, kdy jsem se pravidelně chodila stříhat do Dlouhé ulice. V salónu Toni&Guy totiž pořádali tzv. akademie, kdy se na vás učili budoucí mistři a vy jste buď neplatili nic nebo hrozně málo. Strašně mě to bavilo a navíc se mi tuze líbilo oblečení zdejších kadeřnic -  úzké černé kalhoty, střihově dokonalé černé triko a k tomu "opasek" plný hřebenů a skřipců. Nádhera.

Tým Toni & Guy na Českých lvech

Profese číslo 4 - Fyziterapeutka

Před měsícem se mi stala dost nepříjemná věc. Chytla mě záda a já se nemohla hnout. Skončila jsem na pohotovosti, kde jsem dostala injekce a doporučení, že takhle to dál nejde. Musím změnit své ergonomické návyky a cvičit. Na fyzioterapii chodím do Vojenské nemocnice, kde se o mě starají jedna báseň. A já kromě správné techniky, jak cvičit, okoukávám také světlé pohodlné oblečení, které mají doktorky a fyzioterapeutky na sobě. Sluší jim:) Začala jsem zkoumat, co značky v téhle oblasti nabízí a je toho docela dost. Od obyčejných sportovně ladšných svršků až po sofistikované tuniky s výšivkou (ty mě baví nejvíc). 

Zdravotnická tunika z kolekce Engelbert Strauss

Profese číslo 5 - Instruktorka tance

Nevím proč, ale tohle povolání se mi zdá hrozně cool.) Možná je to tím, jaké kousky jsou pro tenhle obor k dispozici. Bavilo mě třeba sledovat učitelku baletu Miu v seriálu Dva a půl chlapa, kterou hrála krásná Emmanuelle Vaugier. Všechna ta tílka, svetříky, sukýnky a návleky. Já to prostě žeru.)

Lektorka baletu Mia, zdroj: CSFD, Copyright : © Warner Bros International Television
 Tak a teď mi řekněte, jak to máte s pracovním oblečením vy. Nosíte do práce uniformu? Máte ve firmě dress code? Těším se, co mi napíšete. Tohle téma je prostě moje:)

8 komentářů

  1. :D hned me napadli safety boty do provozu s ocelovou spickou. Zadne tilko..hole nohy...kratasy. ;D to jsem mela ja v praci

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak teď nevím, co přesně si představit. Ale určitě to bylo sexy.))

      Vymazat
  2. Nosím uniformu, pracuji ve zdravotnictví, takže bílou :) Občas jsem za něj ráda, ale radši bych chodila v civilu ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Já uniformu nenosím, ale máme v práci daný dress code, takže nejčastěji nosím pouzdrové sukně s klasickým bílým tričkem nebo bílou košilí anebo kostýmek, ale ráda nosím různě barevné, abych nebyla v nudném černo-bílém provedení. Samozřejmostí jsou lodičky na podpatku v různých barvách :-) V pátek máme casual friday, to si většinou beru džíny s košilí nebo tričkem. A vždycky jsem si přála nosit uniformu, což se mi ale nesplnilo :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi v práci kočka, to já vím:) A s uniformama jsme na tom tedy podobně.))

      Vymazat
  4. Hezký blog, milé počtení, vtipné ..Dříve jsem pracovala na místě, kde se "uniforma" vyžadovala.Nejdřív jsem na to nadávala, ale potom jsem zjistila, že je to strašně praktické..nemusela jsem nikdy přemýšlet o tom, co si vezmu na sebe :-).
    Katka

    OdpovědětVymazat
  5. Tak jako jak která uniforma je sexy. Teda aspoň podle mého názoru, tak jako dost sexy mi přijdou třeba takové masérky ale tam se nejedná o uniformy ale spíš o sexy prádlo. Ale jako profese se mi nejvíc líbí ta zdravotní sestra, fyzioterapeutka.

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)