Stránky

HNST.LY otevírá v Holešovicích vlastní obchod

Kov, sklo, český dub a spousta květin. V novém obchodě HNST.LY v pražských Holešovicích se budete cítit příjemně a útulně. Vzdušný prostor je vybaven nábytkem na míru, který je doplněn vintage kousky z 60. let. Interiér, o jehož návrh se postarali architekti Vojtěch Malina a Lenka Juchelková, samozřejmě dotváří zdejší nabídka – keramika, dřevěné nádobí, pletené doplňky a přírodní kosmetika. Jde o praktické předměty pro každý den, za jejichž nadčasovým půvabem jsou hodiny poctivé ruční práce. 

Nový obchod HNST.LY, které najdete v Holešovicích, jen pár kroků od Veletržního paláce a Café Jedna.
 
Poctivý showroom 
 
"Celkový návrh vychází ze samotného konceptu HNST.LY. Jednoduchost, poctivé materiály, řemeslná práce a vysoká estetická hodnota,” popisuje majitelka HNST.LY Bára Perglová, která zároveň provozuje stejnojmenný online obchod. Při hledání prostoru pro chystaný showroom se rovnou ohlížela v okolí Letné a Holešovic. "Tuto část Prahy vnímám jako energickou, pulzující a neustále se rozvíjející,” říká. Vhodný prostor nakonec našla v tiché ulici Šternberkova, která je kolmá k živé a rušné Veletržní. Jde o jednoduchou obdélníkovou místnost o rozloze 40 metrů čtverečních, která má dvě prostorné výlohy, s nimiž má tým HNST.LY velké plány. 
Interiér obchodu HNST.LY

Lokálnost & zajímavý detail

Nábytek na míru vychází z návrhu obou architektů, kteří se soustředili především na funkci a detail. Vsadili také na lokálnost. "Použili jsme materiály ve své přirozené podobě, jako třeba surové fošny, které budou sloužit jako malé podium. Zároveň je to dřevo, které je čerstvé a čeká na vyschnutí a my mu dáme smysl ještě dříve, než se z něj něco skutečně vyrobí,” vysvětluje Lenka Juchelková. Příjemnou atmosféru nového obchodu dotváří všudypřítomná zeleň, která si výborně rozumí se světlým dřevem a křehkým sklem.

Poctivý obchod HNST.LY


Návrh interiéru: Vojtěch Malina a Lenka Juchelková

Foto: Bára Perglová

Adresa: Schnirchova 5, vchod z ulice Šternberkova, Praha 7 – Holešovice

Slavnostní otevření:
22. září

Otevírací doba:
pondělí až pátek 10 – 19, sobota 10 - 14 
Pokud se vám obchod a celý koncept HNST.LY líbí, srdečně vás zvu na slavnostní otevření, které se uskuteční 22. září. Detaily viz pozvánka:

Žádné komentáře

Okomentovat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)