Stránky

Sladká pleť s vůní vanilky

Zářijové vydání časopisu Kreativ mě inspirovalo k uspořádání malé holčičí párty. Jedno z témat se totiž věnuje přírodní kosmetice a přináší nápady, jak si doma vyrobit vlastní kosmetické přípravky. Nejvíc me zaujal recept na kávovou masku. Doma ale kafe nevedeme, chyběl nám i hnědý cukr a tak jsme zaimprovizovaly. Cukr jsme použily vanilkový, kávu nahradily lněnými semínky a místo oleje přidaly jogurt. Dobré to bylo. Na chuť i pro pleť:) 

Měkounký černobílý ručník Ikat je z A La Maison, ten s ptáčkem je z H&M Home. Keramická mistička je od emamamisu.



Naše domácí kosmetické kuchtění bylo příjemné, účinkem si ale úplně jistá nejsem.) Proto přírodní péči o svou pleť ráda přenechám profesionálům. Z poslední doby mám zkušenost třeba se sprchovým gelem s hnědým cukrem (kůže je krásně jemná a příjemně voní) a zatím jen očima obdivuju kosmetiku Mylo

A moc ráda si nechám poradit, co v této oblasti funguje vám.

4 komentáře

  1. tak to musím vyzkoušet, díky za inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
  2. A dokážou ty lněné semínka zastat tu funkci kávy v téhle masce? Já totiž bojuji s kruhy pod očima. Ona ta káva krásně prokrví pokožku a ty kruhy by se mohly redukovat. Už jsem vyzkoušela všechny možné přípravky, ale ta kávová maska zatím něj. I když já už jsem na tom tak, že jsem uvažovala i o nějaké takové proceduře. To bych měla alespoň na čas klid :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem přemýšlela nad funkcí lněných semínek, přijde mi že káva je přece jenom lepší, ale chápu, že ji každý doma nemá. Celý návod na mě nepůsobí jako pleťová maska, ale spíš jako lákavá svačinka :) Mě docela zaujaly produkty na pleť tady, ale ještě jsem teda žádný nezkusila.

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)