Stránky

7dub

Českou značku 7dub módní návrhářky Zuzany Běhalové Sedmidubské jsem objevila v době, kdy jsem se začala zajímat o téma slow fashion. Zuzka pracuje s organickou bavlnou a snaží se maximálně využít použitý materiál. Z odstřižků vytváří pastelové náhrdelníky nebo z nich plete pufy vyplněné pohankovými slupkami. Už dlouho si přeju její nařasené šaty a pokukuju i po dalších bavlněných věcech. Teprve před Vánoci jsem ale zjistila, že Zuzka šije také dětské tylové sukýnky. Do studia jsem poslala Domčiny míry, spolu se Zuzkou vybrala tu nejhezčí kombinaci modrých odstínů a za necelý měsíc už jsem si sukýnku vyzvedla v showroomu na Letné, který značka 7dub sdílí se Sistersconspiracy. Radost pod stromečkem byla obrovská:)



Sukýnka 7dub, ramínko s ledním medvídkem Miniroom

Zuzka vystudovala pražskou umprum, zkušenosti v oblasti módní tvorby získala také během stáží na univerzitách v Granadě a Ljublani. Pod značkou 7dub tvoří od roku 2007 a pravidelně se účastní designových přehlídek jako je Lemarket, Designsupermarket nebo Designblok.

Značka 7dub na vánočním Lemarketu představila kolekci Home.
Čerstvá kolekce Home zahrnuje pohodlné šaty, náhrdelníky a trika z organické bavlny. Módu doplňují pletené pufy, které jsou k dostání v modré, béžové a růžové barvě. S využitím zbytkových materiálů pracuje také kolekce Fishnet, ze které jsem si pořídila šedou vestu. Je ušitá z biobavlny a dá se nosit na několik způsobu. Já mám nejčastěji variantu "naopak". 

Pletený puf z kolekce Home

 
Vesta z kolekce Fishnet.
Novinky ze Zuzčiny tvorby sledujte na Facebooku, její udržitelnou módu kupujte online nebo v letenském showroomu a podrobné info k použitým materiálům hledejte na webu.

Žádné komentáře

Okomentovat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)