Stránky

Czech Grand Design 2016

Předávání cen Akademie designu České republiky jsem se zúčastnila dvakrát. Jednou jako těhotná, podruhé jako maminka osmileté holčičky. Ceremoniál bez pupku byl mnohem lepší, protože jsem si mohla dopřát šampaňské a líp si tak užít porci třeskutého humoru okořeněného společností dvou moc vtipných slečen - Báry a Lenky. Do finále jsme se letos nedostaly, ale příští rok v to pevně věříme (ano, ano, v HNST.LY se něco chystá.)

HNST.LY na CGD: Přípitek na zářnou budoucnost a pózování v šatech od Josefiny Bakošové a Zdeňky Imreczeové.

Zatímco předchozí večery byly poněkud táhlé a bezkoncepční, ten letošní plynul svižně & lehce. Moderátorky v podání hereček Elišky Křenkové, Mariky Šoposké a Zuzany Stavné přistoupily k designu s holčičí nadsázkou, takže se celý sál prohýbal smíchy. No, pusťte si to a uvidíte. 

Foto: CGD
Ceny vítězům předávali samé zajímavé osobnosti jako třeba ministr kultury Daniel Herman, ekonom Tomáš Sedláček nebo modelka Karolína Kurková. Ocenění designéři byli jako vždycky trošku rozpačití, ale roztomilí. Obzvlášť Michal Bačák, který zvítězil v premiérové kategorii Ilustrátor roku. Sladce nervózní byli i hvězdy večera - Jakub Pollág a Václav Mlynář ze studia deForm, kteří získali titul Grand designér roku a to za interaktivní hru KOSKI (zatím není v prodeji, teprve se chystá kampaň na Kickstarteru) a policový systém ZIG ZAG pro švédskou značku HEM. Koupit ho můžete tady.


Michal Bačák  
Karolína Kurková

deForm
 
KOSKI
Společná fotka letošních vítězů. Jejich přehled najdete na webu CGD.

Slavnostním večerem to ovšem nekončí. Organizátoři k letošním cenám připravili výstavu Best of:, která se uskuteční od 30. března do 2. dubna v prostorách Villy Pellé. Těšte se na pop – up shop české módy a šperku, zajímavé přednášky i workshopy pro děti. Já zvažuju dílnu s Michalem Bačákem nebo workshop Tvoje čepice s Hanou Zárubovou. Otevřeno je každý den den od 10:00 do 20:00. 

Žádné komentáře

Okomentovat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)