Stránky

HNST.LY workshopy příbližují kreativní svět poctivých tvůrců

Kouzlo poctivého řemesla má pro nás v HNST.LY neuvěřitelnou hodnotu. Krásu tvůrčích věcí chceme přiblížít nejen prostřednictvím naší kolekce, ale také formou workshopů, jejichž premiéra se odehrála letos v únoru. První HNST.LY workshop nás zanesl do říše nejkrásnějších přírodních vůní, ze kterých si účastnice vytvořily vlastní osobitý parfém. 



Workshop vedla certifikovaná aromaterapeutka Kateřina Kloudová, která se soustředí na bezpečné použití éterických olejů a na tvorbu vonných kompozic z vysoce kvalitních ingrediencí. "Po pěti letech práce pro farmaceutické společnosti jsem zatoužila se více věnovat celostnímu přístupu o člověka. Zájem o léčivé byliny mne přivedl k aromaterapii, která se postupně stala přirozenou součástí mého života. Poprvé jsem tuto příjemnou a zdraví prospěšnou metodu objevila v Londýně, kde jsem několik let žila,” říká Kateřina, která vystudovala přední školu éterických olejů Aromahead Institute u mezinárodně renomované aromaterapeutky Audrey Butje. 
Objevování vůní éterických olejů bylo malou exkurzí do světů rostlin, které jsme dosud neznali nebo si nedovedli představit jejich koncentraci. Vyzkoušeli jsme si zajímavé vonné spojení jako je třeba kombinace bazalky, jedle a vetiveru. A jak probíhalo samotné tvoření vlastní vůně? "Když jsme měli vybranou svou nejvoňavější kombinaci, nalili jsme si do skleněné nádoby jojobový olej, který tvoří základ pro naše budoucí vůně. Náš recept jsme si pečlivě zaznamenávali na papír. S každou kapkou éterického oleje přibyla čárka,” popisuje zakladatelka HNST.LY Bára Perglová, která na workshopu nemohla chybět. "Vůně se šířila prostorem, stejně jako úsměvy a radost z výtvorů. Náš vůbec první workshop byl opravdu kouzelný, stejně jako osobnost, která nás obohatila o mnoho cenných poznatků,” dodává. 
Ve druhém workshopu, který se uskuteční 16. března, se ze světa vůní přeneseme do světa barev. V hlavní roli se představí česká značka veganských přírodních barev VOONO, která je inspirovaná tisíci lety prověřenými postupy v oblasti péče o tělo i ducha. Účastnice se dozví všechno, co o rostlinných barvách potřebují vědět a naučí se také správnou techniku barvení. A na závěr si odnesou VOONO barvu podle svého výběru. Ve dnech 15. až 17. března se v HNST.LY zároveň pořádá pop-up shop, během kterého bude možné barvy zakoupit.  
Já budu u toho, co vy?.)

Žádné komentáře

Okomentovat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)