Stránky

Ikea Workshop / Dopřejte svému balkonu jarní proměnu

Dnešní den pravděpodobně proležím v posteli. Zasloužím si to. Sobota byla aktivní:) Vyrazila jsem na kreativní dílnu Ikea, kde jsme vybírali, kombinovali, střihali, lepili a malovali tak, abychom si vytvořili balkón nebo terasu snů. S naší nudlí to jde ztuha, ale už mám nápad. Letošní venkovní sezení bude hrát pastelovými odstíny. A plány do budoucna? Jednu se tu bude procházet i kočička:) Více v Ikea videu a teď už report. 

Interiérového workshopu se zúčastnili lidé z různých oborů, třeba Marta: módní návrhářka a majitelka kosmetického salónu.



CO JSEM ZÍSKALA

Hlavu plnou nápadů a moodboard, který se nese v duchu barevného natírání. Naši lodžii jsme ve větším upravili loni a předloni a teď už se jen točíme v deatilech. Měníme barvu dřevěného zábradlí a židlí (teď je všechno bílé) a přidáváme dekorace.

 
Plány vs současnost. Natřeme dřevo, pořídíme kytky a pastelové květináče a občas si od sousedů půjčíme mourovatou kočičku:)

CO MĚ POTĚŠILO

Náhodné setkání po letech s Martou Pelikán Vlásenkovou - kouzelnicí ve světě módy a krásy. Skvěle jsem si popovídaly a to nejen o balkónech a terasách, ale taky o životě (= o mužích, dětech a práci:).  Bavila mě i procházka po obchodním domě v čele s designérkami Ikea, které nám řekly všechno podstatné o letních novinkách. Zamilovala jsem se do koberců, solárních lampiónů a DIY nápadů, které byly součástí vnitřních i venkovních expozic.





JAK NA TO:

Potřebovat budete čtvrtku, katalog Ikea, ze kterého si vystříháte vysněné terasové kousky, štos časopisů pro inspiraci, lepidlo, nůžky, barevné papíry, látky a případně i barvy. Než se pustíte do tvorby koláže, vytvořte si v hlavě (nebo na papíře) koncept - co na balkóně nejradši děláte, jakou by měl být funkci, co v případě tohoto prostoru musíte vyřešit a jaké atmosféry chcete docílit. Můžete třeba začít tak, že si vytvoříte širší board na Pinterestu a detaily pak přenesete na papír. 



 
Pokud vás workshop zaujal, zkuste se na nějaký přihlásit. Novinky o nadcházejících akích sledujte na webu a na Facebooku.

2 komentáře

  1. Tak tohle vypadá vážně skvěle.)
    Díky za tip.

    OdpovědětVymazat
  2. Vůbec jsem netušila, že Ikea pořádá tyto workshopy, zní to vážně skvělě! Mimochodem, máš nádherný design blogu, vážně oceňuji to originalitu! :)

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)