Stránky

5 žhavých ilustrátorských novinek

Práce, práce a ještě jednou práce. Poslední rok toho bylo moc. Přepracování nejdřív odnesla moje záda a o pár týdnů později zkolaboval celý imunitní systém. Zpomalila jsem. O co míň pracuju, o to víc čtu. Knížky, zajímavé rozhovory i svoje staré zápisníky, které mě přivádí k novým myšlenkám i obrázkům. Dnes se s vámi podělím o to druhé, myšlenky budou třeba příště.)

Ilustrátorský objev číslo 1 - Timo Kuilder


Na Tima jsem narazila díky červnovému CreativeMornings, jehož tématem je "Survive". Holandský výtvarník pro něj vytvořil celosvětovou grafiku, která je společná pro více než 170 měst, kde se CreativeMornings pořádá (včetně Prahy). S jeho minimalistickou prací jste se mohli setkat při stahování dokumentů přes WeTransfer, při listování magazínem Monocle nebo při sjíždění tutoriálů pro Adobe

Timova ilustrace pro Adobe

Ilustrátorský objev číslo 2 - Julia Murray

Devět let šéfovala designérskému týmu vydavatelství Ink Publishing, kde zodpovídala za grafickou stránku více než 30 titulů. To bylo v Londýně. Dnes žije na Novém Zélandu, kde si užívá sluníčka a tvůrčí svobody. Navrhuje hlavně obálky a ilustrace knížek, přes které jsem její práci objevila. Konkrétně díky sérii I want to be... od britské autorky Harriet Griffey, která nás, uspěchané lidi, učí znovu žít. Klidně a šťastně. 




Ilustrace od Julia Murray pro knížku I want to be calm

Ilustrátorský objev číslo 4 - Richard Tulik

S jeho grafikou jsem se poprvé setkala na nedávné IT akci, kterou pořádala naše firma. Vývojáři si na příkladech z praxe ukazovali, jak integrovat a synchronizovat data. Jedno z představovaných propojení se týkalo i e-shopu Mladý kokos, pro který Richard navrhl logo. Podruhé jsem na něj narazila při čtení knížky od Standy Gálika - vyfešákovaného stopaře, který namísto náhodných aut stopoval luxusní vozy a letadla vytipovaných miliardářů. Zjišťoval, jak bohatí lidé žijí a přemýšlejí, co je pro ně důležité a co dělají pro ostatní. Během tříměsíčního cestování po Evropě, Americe a Asii se zároveň léčí z nešťastné lásky (a potkává novou), objevuje kouzlo meditace a tříbí si názory na svět. A Richard k tomu všemu přidává super trefné ilustrace, které vás budou bavit stejně jako Standovovo vyprávění. 

Ilustrace Richarda Tulika v netypické cestovatelské knížce od Standy Gálika

Ilustrátorský objev číslo 5 - Martina Kurková Nožičková
Na květnovém Lemarketu jsem objevila překrásné knížky od POP-UP studia. Protože Domi miluje tučňáky, vybrala jsem jí k narozkám knížku Oskare, plav! Nemúžu se dočkat, až se do ní začteme. Autorem textu je Lukáš Csicsely, za námětem a ilustrací stojí Martina Kurková Nožičková.



Oskare, plav!

2 komentáře

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezké ilustrace a knížky obecně. Děkuji moc za tipy :-) Když Domi miluje tučňáky můžem mu spolu vymyslet nějakého originálního krasavce do pokojíku na stěnu nebo na tričko :-).

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)