Stránky

Japonské ilustrace v Berlíně

Zůstává záhadou, jak jsem ji objevila. Mám za to, že drobná japonská kráska Kaori Mitsushima vystavovala své hravé ilustrace na jednom z artsemetrů na UMPRUM. Jenže, když jsme na sebe po letech znovu narazily u příležitosti její berlínské výstavy v galerii Sowale, říkala mi, že v Praze nikdy nestudovala. V našem hlavním městě teď ale po zastávkách v New Yorku a Berlíně žije a já se moc těším, až její umělecký byt na Malé Straně vyfotíme do našeho Marianne Bydlení

Kaori na své výstavě Between me and you, foto: Yasuhiro Tadamatsu











Zbytek fotek už je ode mě, další z Berlína jsou na FB.

Útulná galerie Sowale japonských majitelů, kteří se před pár lety přestěhovali do Německa, se nachází v kreativní části čtvrti Pankow plné parků, rozkošných papírnictví, krásných kaváren a obchodů s nábytkem. Takže si asi dokážete představit, co všechno jsem si z Berlína přivezla. Do počtu věcí toho není úplně málo, ale do velikosti docela jo, protože šlo převážně o mini poklady z japonských obchůdků, takže sešítky, pohledy, mini knížky, přáníčka a tak dál. 

Info k samotné výstavě čtěte u nás na webu, plakáty od Kaori můžete koupit přes její online shop. Já chci hlavně tyhle tři:



Plakát A3 stojí 646 Kč.

Žádné komentáře

Okomentovat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)