Stránky

Čtyři úspěchy a jeden nezdar prosincové Elle

Nebudu vás znova nudit historkou, jak jsem v deseti letech nosila černé podkolenky, bílé tričko a šaty s laclem, abych vypadala jako Kate Moss v prvním vydání české Elle. Vzpomínky na milovaný časopis jsem popsala pro tenhle blog a tím bych nostalgickou éru uzavřela. Francouzskou módní bibli jsem po delší pauze vzala do ruky až loni a to jen proto, že její redakce sedí na stejném patře jako naše Marianne Bydlení. Čísly jsem listovala takřka bez zájmu. Ten se ve mně probudil až díky Tereze Otáhalíkové, ke které chodím na kurz módní ilustrace. Jednoduše mě poprosila, ať jí vezmu prosincový výtisk, kde má dvě věci. Nikdo ale netušil (já teda rozhodně ne), jaké další zajímavé věci v něm objevím...


Obsahově převážně rekapitulace všeho, o čem se poslední roky mluví, od kuliček Anny Marešové, přes sexuální wellnes až po plastiky, ale ta fotka! Obrazová redaktorka Tereza Spilková nemohla vybrat lepší.
Vizuální nebe a text, který rozšíří obzory. Hned mám chuť vyrazit. Čas je do 14. ledna 2019.
A tady už krásná Terezčina ilustrace.

A tady jich je rovnou 13. Celebrity se svěřují, které parfémy jim změnily život. Hezký nápad, obrázky i fotka na úvod.

Perex i výstižná fotka mě zlákaly ke čtení, ale do hlavního textu ne a ne se pořádně začíst. Chybí mi tu lavní linka, která se páře jako vlna žlutého svetru, kdyby z nějaké byl. Ha, ha, to trošku přeháním, ale fakt si myslím, že článek by si zasloužil poladit. Možná jen vznikal na poslední chvíli (kdo by to z redakce neznal), protože tam třeba chybí i uvozovky na začátku jedné z přímých řečí nebo se v souvětí opakují dvě stejné spojky, což se autorům snadno stane při psaní draftu a v ostré verzi už to většinou vychytají. Tady už na vychytávky zřejmě nebyl čas. 
Když to ale celé shrnu, prosincová Elle stojí za to. Pod novým vedením nabrala švih a čerstvé nápady, které vás budou bavit.

Žádné komentáře

Okomentovat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)