Stránky

Jak být v zimě šik, když jste švorc.

Když jste singl, musíte řešit jednu závážnou věc. Bydlení. Ve dvou se nájem nebo hypotéka táhnou o poznání líp, což samozřejmě není důvodem, proč zůstávat v nešťastném vztahu, ale než odejte, musíte vědět kam. Obzvlášť, když se nestaráte jen o sebe, ale taky o nejlepší holčičku na světě, která si zaslouží pořádný pokojíček. A taky pokud možno stejnou školu, ať pro ní těch změn není tolik. Tohle všechno se díky mému odvážnému nápadu a ochotě kolegyně z práce a zároveň sousedce, která bydlí sama ve čtyřpokojovém bytě, podařilo. Půlku toho obřího bejváku nám pronajala a my měly na pár měsíců vyřešeno. Jenže sdílet bydlení nejde donekonečna a tak jsem začala hledat náš nový byt. Díky bohu, že jsem odmala spořivý typ. Dala jsem dohromady aktuálně povinnou pětinu z maximální kupní ceny, kterou si můžeme dovolit, a posledních pár měsíců trávila prohlížením realit. Nakonec jednu máme, ale co nemám, je pořádné oblečení. Hlavně to zimní. Prostě už není cash. Co teď?

Když nemáte na kabát, zehřejte se rolákem a novou barvou na vlasy.


Naštěstí mám sestru, která je taky věčně švorc, ale vždycky neuvěřitelně šik. Abych jí tolik nekřividila, hluboko do kapsy měla v době, kdy ještě studovala (do loňska). Teď už pracuje jako paní učitelka ve školce a chystá se do svého prvního nájmu. Utrácí za cestování a přírodní kosmetiku, náklady na její celkem bohatý šatník ale velké nejsou. Takže se jdu inspirovat a letošní zimu to udělám jako ona. A jak?

1. Zapátrám na Vinted a Insta účtech holek, co se zbavují starého šatníku. Dost často se stává, že jí něco pochválím s otázkou, odkud to má a většinou právě odsud. 2. Prohledám staré kolekce. Mám celkem klasický styl, který nevychází z módy, takže nevidím důvod, proč si připlácet za trendy. (Teda vidím, ale to až na ně zase budu mít:) 3. Poptám se u kamarádek, jestli se nechtějí zbavit nějakého zimního oblečení. V létě jim to oplatím nějakýma letníma šatama, kterých mám rozhodně víc, než kabátů.)

Takže takhle nějak vypadá plán, uvidíme, jak to dopadne v reálu.  Než se tak ale stane, trošku se zasním. Nad tím, co bych chtěla doopravdy.


Vila, Pietro Filipi, Chloé

Co vy a zimní výbava - na co máte letos zálusk?

3 komentáře

  1. Dobrý den, jestli chcete mám kabát Marella tm. hnědý , dlouhý klasika velikost 36 asi nebo 38 nenosím, klidně Vám ho dám
    Mohu poslat foto příští týden WhatsApp
    Zdravím a přeji jen to nej mhr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, napíšeme si prosím přes irrinovak@gmail.com?

      Vymazat
    2. Dobrý večer byla jsem pryč napište mi prosím tel Wa pošlu
      Zdravím

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)