Stránky

Džíny & Kašmír. Nic víc v zimě nepotřebujete.

Mám za sebou moc příjemný víkend plný lenošení a kafíček. Na jedno cappuccino jsem vyrazila i se svojí dlouholetou kamarádkou (poznaly jsme se, když nám bylo 18, šílený, jak to utíká) Alicí, se kterou jsme samozřejmě nejdřív probíraly muže, děti a práci, ale pak došlo i na módu. Přece jen je to blogerka, která se v ní vyzná a tak mě zajímalo, na čem právě frčí. Jsou to džíny a svetr z kašmírové vlny. A já se tím ráda nechám inspirovat. Takže jsem udělala malý výzkum, kde obojí brát a tady jsou jeho výsledky. 

Vykasat rukávy & ležérně zastrčit. Takhle chci nosit kašmír.

Proč a kam pro kašmír?

Ano, v posledních letech je to obrovská móda, která má ovšem svůj důvod. Kašmír hřeje násobně víc než vlna, přitom je mnohem hebčí a jeho krása vydrží roky (věky). Prát se doporučuje ručně v dětském šampónu (i když pračky Miele to prý zvládnou šetrně) a přirozené žmolkování stačí jednou odstranit a už se neobjeví. To ale platí pro tu nejlepší kašmírovou vlnu ručně česanou z koz, které žijí v Mongolsku. Tato zvířátka si tenkou vrstvu tuku vynahrazují hustou srstí, aby přežila zdejší drsnou zimu. Dodavatelé do fashion řetězců je zkouší ve velkém pěstovat i jinde (např. v Číně), jenže v nepřirozených podmínkách chřadnou a jejich vlna s nimi. Rozhodnutí je na vás, ale kdo chce mít čistou vlnu i svědomí, měl by hledat výrobce s certifikáty zaručující ekologický a férový přístup. V zámoří je to třeba Naadam, který ctí from cradle to cradle principy, u nás  mě zaujal Cashmere House.

Tohle prosím žeru nejvíc. Unisex kolekce od Naadam.

Hledám džíny. Zn.: Levné & Slušivé

Na kašmír si hodlám ušetřit, s džínama to vidím naopak. Zchecknu vinted a máminu skříň, vsadím na Brity a proberu zásoby, které se vždycky dají něčím vylepšit. Třeba takhle:

Návod na HNSTLY WTF

Tak co, taky se letos necháte zlákat tímhle okouzlujícím duem?

Žádné komentáře

Okomentovat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)