Stránky

Návrat k tradici

V novém bydlení celkem bojkotuju elektroniku a hromadění věcí. Nádobí myju ručně (chystám se na to pořídit tenhle geniální odkapávač sloužící zároveň jako škopek, abych šetřila vodou), prát chodím do veřejné prádelny (doufám, že tam brzo potkám nějakýho sexy boye, abych zažila scénu jako z filmu, zatím tam chodí jen obtloustlí turisti.) a vysavač nahrazuju klasickým koštětem a lopatkou se smetáčkem (po celém bytě máme keramické podlahy). Designéři mně a podobně smýšlícím lidem naštěstí vychází vstříc a navrhují čím dál hezčí domácí potřeby, k jejichž rozpohybování stačí lidská ruka. 

Uklízecí set od Iris Hantverk/Terve.cz
 
Bambusový smeták Asia od House Doctor/Nila.cz

Taky nemáme televizi (což mi Domi dost vyčítá) a ani jeden kuchyňský přístroj zapojený do zásuvky (přiznávám, že mi dost chybí mixér, ale to je asi tak všechno). Nevím, jak dlouho to vydržím, protože jsme o víkendu byly vyzvednout v Alze nový modem nutný pro rychlejší připojení a připadala jsem si jako ve vesmíru. Uznávám, že technické zlepšováky umí život dost zpohodlnit. Na současný technický minimál má asi vliv i fakt, že kromě našeho kocoura s námi nežije žádný chlap a tak si od všech těch kabelů a plazem docela ráda odpočinu. Tak uvidíme, jestli setrvám, nebo časem neodolám.)

Co váš názor na tradiční vs moderní (smart) domácnosti?

5 komentářů

  1. Já jsem tak někde na půl cesty :), vodu na čaj vařím na sporáku a varnou konvici nechci, žehličku mám po babičce, tedy žádnou napařovací :), mám malý dobíjecí vysavač, ale ráda si úklid švihnu se smetákem a lopatkou. Za co jsem moc ráda je pračka a myčka, obojí vestavné, protože já tak nějak obecně nemám ráda spotřebiče, protože na ně není hezký pohled, kromě kávovaru. :) Smart domácnost nemáme, mně se nad těma chytrostma nechce přemýšlet, jsem už "starší kousek" a nestíhám to chápat (čti - jsem líná).

    Pěkný den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oli, to tak ráda slyším.)) Že nejsem jediná divná:))) My se k tý pračce s myčkou asi taky časem dostaneme a vodu na čaj vařím aktuálně v hrnci, protože si šetřím na tuhle vymazlenou konvici od Hario - https://www.hario.jp/seihin/productdetail.php?product=VKB-120-MB

      Vymazat
  2. Milá Iri, to by u nás nešlo, jsme sice momentálně 3členná domácnost se psem a morčetem, ale jen málokdy u nás není někdo další. Myčka během víkendu jede i 5-6x, pračka taky. Pro mě je to velká úleva, chci se věnovat jiným věcem, takže jsem ráda za každou pomoc. Mám už skoro dvacet let chytrý vysavač ve zdi, to je taky paráda. Atd. Nové vychytávky už nekupuju, stačí mi bohatě tenhle základ. Jo a sušička.
    P.S. Poslední číslo MB je tak pěkné, že si ho asi zarchivuju, to už skoro nedělám. Mějte se pěkně!

    OdpovědětVymazat
  3. No... ja jsem ted o vikendu pres Dny Marianne objednala na alze pracku se susickou a nemuzu se dockat utery, az ji dovezou:D Tolik k memu bezelektronickemu presvedceni.) Bez vysavace to zatim davame, mycku uvidime, az se bude resit nova kuchyn (zatim v nedohlednu.) Takze ti rozumim, obzvlast s vasim poctem:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A moc děkujeme za pochvalu, v poslední době do toho fakt šlapeme z plných sil a každá taková pochvala nás šíleně moc těší:*

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)