Stránky

Jaký styl bydlení Češi milují nejvíc?

Světlé dřevo, minimalistické linie, funkční detaily a překvapivá kombinace tlumených barev... tohle všechno tady už jednou bylo. Konkrétně v 50. letech. S rozvojem blogerské scény kolem roku 2005 se ovšem tyhle interiérové prvky objevily v nové podobě. Přidala se černobílá grafika a spoustu kožešin a dekorací. Zjistili jsme, jak krásné to doma mají švédské a dánské blogerky a chtěli jsme to taky. A jak ukazuje čerstvý výzkum vyhledávače Biano.cz, chceme to pořád. Skandinávský styl českým domácnostem dominuje. 

Čeští zákazníci se na skandinávské rysy soustředí nejčastěji ve chvíli, když si vybírají pohovky a gauče.

Z dalších scandi kategorií vedou tapety, koberce, svítidla a samozřejmě plakáty a obrazy, pro které mám největší slabost i já. Aktuálně hltám všechny novinky La Forma, kde si k super cool motivům můžete vybrat i dokonale padnoucí dřevěné rámy.

Tímhle bych chtěla potěšit svoji malou fanynku Harryho Pottera. 

Celý průzkum, který vám prozradí, za co v rámci vybavení bytu utrácíme nejčastěji, v jakých částkách se průměrný Čech pohybuje a jak se nákupní chování liší podle pohlaví, najdete v magazínu Biana. Do komentů mi napište, jestli zapadáte do škatulek, nebo se naopak vymykáte průměru:)

3 komentáře

  1. tak co sa tyka nabytku, ten je vacsinou dobre vidiet na vlastne oci, vyskusat si ho, ohmatat, zistit kvalitu. prieskum sa da spravit online ale niekedy je lepsie to proste vidiet. fotky sa daju nafotit krasne, ale dotyk to nenahradi

    OdpovědětVymazat
  2. To je krása, líbí se mi ty dekorace v geometrickém stylu. A celkově se mi tenhle styl hrozně líbí. Moc ráda bych si takhle zařídila svůj nový byt. Pořizovali jsme právě úplně fungl nový byt, takový. No a tam je opravdu velký prostor pro moji fantazii, můžu se tam doslova vyřádit s vybavením a dekoracemi.

    OdpovědětVymazat
  3. Snažím se brát od každého stylu něco. Minimalistický styl se mi líbí, ale zase do těch pokojů musím vnést trochu života, takže to vždy něčím oživím. Hodně jsem se také zakoukala do obýváku v anglickém stylu, to mě doslova učarovalo. A třeba kuchyň se zase snažím řešit především tak, ať je praktická, mám při vaření všude a vše blízko a všechny prostory se mi potom dobře uklízí.

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)