Stránky

Jak na DIY dvířka pro vánočního skřítka

Poprvé jsem je viděla před pár lety u Veroniky z White Obsession a samozřejmě se hned zamilovala. K realizaci ale nakonec došlo až letos a to u příležitosti mikulášského vydání našeho firemního časopisu. Domi už sice vyrostla z věku, kdy věří na pohádky, i tak se jí ale moc líbí. A dětem našich ajťáků snad taky:) Tady je návod, jak si je doma vyrobit. 


Základem je balsa, pro kterou jsem šla do obchodu Pecka Modelář, což byla ohromná legrace. Pán se zajímal, na co ji potřebuju, aby věděl, jaké mi k ní doporučí lepidlo. Když jsem řekla, že budeme dělat dveře pro skřítka, tak hned: "no to jsem potřeboval vědět, pro skřítky máme extra speciální". Ha, ha.) Lepidlo je ale každopádně parádní, používají ho prý i architekti a scénografové, když staví modely. V čem je ta genialita? Lepí silně jako vteřinové, ale schne déle, takže máte ještě chvilku čas rozmyslet polohu slepovaných částí. 



Potřebovat budete také špejle na žebřík, odlamovací nůž a nálepky na dozdobení. Ty naše jsou z Tigeru. A teď jak na to:

Z balsy vyříznete dva obdélníky o rozměrech cca 6,5 x 12 cm. Do jedné z desek vyříznete čtyři otvory - obdélníčky si nechte, budete je potřebovat. Okénka lehce upilujte, aby byly šikmé. Stejnou úpravu udělejte také u vyřezaných destiček, které je potřeba i trochu zmenšit.

Pak desku s otvory spojte lepidlem k té druhé a navrch přilepte kazetky. Přidejte ještě vyřezanou kliku s dírkou na klíč a korálkem jako koulí. Žebřík slepíte z nařezané balsy a špejlí, vysoký ho udělejte tak, aby dosáhl na lištu. Dveře ke zdi připevníte oboustrannou páskou a pak už stačí jen zdobit, dveře můžete i pomalovat vodovkami. 


Tak ať se u vás skřítkovi líbí:)

Žádné komentáře

Okomentovat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)