Stránky

A teď trochu exteriéru ...

... ovšem ne budov, ale cestujících ve veřjené dopravě, kterých po návratu do práce opět denně vídám na desítky až stovky. Musím říct, že za tu tříletou absenci, kterou jsem strávila doma střídavě oblečená do pyžama nebo tepláků, se české ženy a dívky oblékají výrazně líp než dřív. Maku-upová a módní osvěta spolu s trendem zdravého jídla a pohybu asi dělají své. Co takhle rána a odpoledne trávím v metru nebo tramvaji, pociťuju při pohledech na cestující občasnou závist střídanou obdivem. Praha je opravdu plná koček. Zjistila jsem, že ty, jejichž tvář, účes i styl mě vždy zaujmou nejvíc, spadají do následujících čtyř kategorií:

Typ 1: Elegantní zrzka


Společným znakem je barva vlasů a štíhlé tělo obepnuté těsnými barevnými svršky. Nejčastěji na těchto typech vídám džíny v lehce bláznivých barvách v kombinaci s decentním sáčkem. Vlasy bývají vyžehlené s nahoře sepnutou ofinou nebo delší patkou. Ohormující na těchto dívkách je naprosto dokonalá pleť (nevím, jestli je to pečlivě vytvořeným podkladem nebo mají rudovlásky jemnější kůži než ostatní), černé kočičí linky a dlouhé předlouhé řasy. Tenhle typ se mi moc líbí, i když mám trochu podezření, že bez této image by mohl lehce splynout v davu.





Typ 2: Dokonalá kráska

Tahle kategorie zůstává populární napříč stoletími. Tyto dívky bývají o něco vyšší než ostatní a mají vypracovanou postavu s útlými boky, pevnými ňadry a kulatým zadečkem. Nejčastěji si oblékají tmavé legíny a vypasované tílko se sportovní podprsenkou. Jsou to buďto tmavovlásky se snědou pletí nebo opálené plavovlásky - tenhle typ mě rozčiluje nejvíc, ty co jsou blond a dobře se opalují, si snad vybraly to největší štěstí v kráse:) Vlasy jsou rozpuštěné nebo vyčesané do vysokého culíku a obličej příjemně svěží bez nutnosti líčidel - také záviděníhodné. Ať jsou tyhle krásky ve víru velkoměsta nebo sjíždí vodu a spí pod stanem, vždycky jim to sluší. Marně přemýšlím, co vytknout - tohle byla vždycky moje kategorie snů.



Typ 3: Moderní blondýnka

Bavlněné, nejčastěji bavlněné sáčko, ležérní džíny a značkové tenisky. Jednotná barva vlasů v hodně světlém odstínu, barva očí kolísá od světle modrých přes kočičí zelené až po čokoládově hnědé. Variabilitu vysvětluje uměle zvolená barva vlasů. V tento typ se může přetvořit téměř kdokoliv kromě majitelek vyloženě tmavých vlasů a obočí. Moderní blondýnky se vyskytují skoro všude - v trendy nočním klubu přes prodavačky v módních buticích až po maminky na hřišti. Vždycky mě překvapí, když tyhle platinové kočky kojí, houpají nebo plácají bábovičky se svými dětmi:) Tenhle typ myslím upoutá vždy na první pohled, v čemž vidím jeho největší přednost. Být středem pozornosti může být určitě příjemné, ale časem se asi omrzí.

Typ 4: Něžné stvoření


Křehký půvab takových dívek a žen stojí na jejich velkých očích průzračné barvy lemovaných hustými řasami. Tyhle něžné krásky mají drobný nosík, jemné rty a přirozeně zvlněné vlasy. Své útlé tělo halí do jemných šatů s potiskem květin, motýlů nebo drobných puntíků. Mají hubené nohy, vystouplé klíční kosti a téměř dětský hrudník. Líčidla nejsou moc potřeba, vlasy jsou sepnuté do copů, drdólků nebo volně splývají na křehká ramena. Nevím proč, ale mám pocit, že tyhle krásky se mají nejlépe. Každý je chce hned ochraňovat a bránit a ony se tak mohou většinu času cítit víc než skvěle:)


Žádné komentáře

Okomentovat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)