Stránky

Interaktivní adventní kalendář

Česká televize stejně jako loni připravila na svém webu interaktivní adventní kalendář, který místo čokolády ukrývá pohádky, obrázky, hry a písničky. Jednotlivá virtuální okénka po otevření každý den postupně nabídnou audiovizuální překvápko.

Oproti loňsku má kalendář navíc komiksovou, hudební a obrazovou sekci. Vánoční komiks o ježíškovi postupně nabídne příběh, který se uzavře 24. prosince. V sekci galerie jsou slavná umělecká díla z různých období, u kterých je krátké info a vysvětlení významu. V kategorii Orchestrion jsou zase různé písničky a skladby napříč žánry od lidovek přes pop až po vážnou hudbu. Dokonalé vzdělávání hrou:)

Kalendář graficky zpracovala Lucie Lomová, jejíž kouzelné obrázky vytváří něžnou vánoční atmosféru. Blog talentované výtvarnice je z dalších, které budu nadšeně sledovat:)

Kalendář byl přirozeně spuštěn už v sobotu, my jsme ho ale s Domi začaly "otevírat" až dnes. Obě nás to bavilo... i když mě asi o něco víc.) Máme i ten klasický, který nabízí sice sladké, ale hodně krátké potěšení. V kombinaci s tím virtuálním je to tak akorát na přečkání do kýženého dne, na který se mě má tříletá holčička každý den ptá - kdy už budou Vánoce, mami, dneska?:)

Pejsek štěká, děti křičí, trio hraje a tak dále. ) Po kliknutí mají obrázky svou funkci a číslo od 1 do 24. www.ceskatelevize.cz
Ukázka z comicsu o ježškovi. www.ceskatelevize.cz



4 komentáře

  1. Nemám doma televizi a nesleduju tohle silné médium ani na internetu, ale až dneska jsem si pomyslela, že je to chyba. Díky za úžasný tip, protože adventní kalendáře (tím spíš, když se hýbají a jsou vtipný) prostě miluju. Vypadá to, že Ježíšek existuje (to je dobře). ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem z něj taky hotová, Vivi:) My televizi sice máme, ale pravidelně koukáme jen na Večerníček.)

    OdpovědětVymazat
  3. To je moc pěkné! Příští rok to určitě budu taky sledovat, letos jsme každé ráno začínali v pyžamu u adventního kalendáře Lega-mají něco podobného a u nás je to Lego lego lego... do omdlení :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Aha, to zase neznám já:) U nás frčí jen Lego Friends a to teda, že hodně. akorát je to hrozně pidi.

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)