Stránky

CO, JAK, PROČ s Ali z blogu Mámou stylově

Někdo tráví mateřskou doma v teplákách (můj případ) a někdo zase stylově vyrazí na dlouhé prázdniny do Austrálie:)  A právě tam se teď nachází krásná Alizia z blogu Mámou stylově, která na svém webu zajímavě a zábavně píše o módě, kráse, designu i bydlení. Nechybí tam ani skvělé úvahy o mateřství, které doslova hltám - mámou jsem tři roky, ale pořád v této roli dost tápu.)
Taky byste takhle chtěly trávit mateřskou?.), www.mamou-stylove.blogspot.cz
Aktuální posty se ovšem zaměřují hlavně na život v Austrálii, naposledy jsem si například přečetla, že v Sydney jsou všichni milí a usměvaví. Vzhledem k tomu, že žiju v Praze, si nedokážu představit, že takoví lidé doopravdy existují:)

Na život u protinožců jsem se ptala i já. Odpovědi jsou zábavné a někdy i lehce šokující - read and enjoy.)

CO Tě v Austrálii zatím nejvíc překvapilo?

Nemůžu být zcela objektivní a nerada bych se někoho z Austrálie dotkla, zatím jsem byla jen v Sydney, přijde mi to tady jako jedna velká vesnice. Což má z jistého hlediska své kouzlo a po časem si na způsob i styl života tady jistě člověk zvykne. Pokud však přijedeš z jiného velkoměsta a očekáváš, že to tu bude podobné - zrychlené a hypertrendy, tak jsi na omylu a asi budeš v šoku - jako já :-) Čekala jsem od Sydney, že bude stylová a uspěchaná jako například Londýn, a to víc mě překvapila, jak se tu vše pomalu vleče, každý je v naprosté pohodě, nikam nepospíchá a i fashion style tomu tady odpovídá. Žabky tu nosí i ty největší lady v kostýmcích a ulicemi vládne nevkus. Po čase si zvykneš a lehce zapadneš, ale po příletu jsem byla vážně v šoku!

JAK bys popsala australské módní trendy?

Viz odpověď číslo 1, na ulicích vládne trend žabek, slaměných kloboků (těm fandím!) a uvolněných triček a maxi šatů. Celkem tu letí různě barevné vlasy - modré, růžové a s různobarevnými melíry. Móda je tu asi poslední věc, kterou tu lidi řeší. Každý si tu nosí, co je mu po chuti a nikdo se nad tím ani pozastavuje, jak by se stalo u nás v Čechách, jen my se trošku bavíme :-) Takže když se koukneš na Lenku Kořínkovou, která kdysi v Sydney žila, ani se nedivím, že ji to trošku poznamenalo a myslí si, že jak je maximálně stylová. Sem by vážně náramně zapadla. Paradoxně obchody s oblečením nabízí nádherné šaty, doplňky, boty i kabelky - kdybychom neměli váhový limit našich zavazadel, asi bych se tu zbláznila, jak bych nakupovala. Takže to není tím, že by nebyla nabídka. A trendy v obchodech? Nejvíc tu frčí neony, léto je tu v plném proudu, takže to tu hýří těmito výraznými barvami a dále statement náhrdelníky i náušnice a na botách cvoky. Prostě, to co prolítlo Čechami minulé léto. Jen s tou výjimkou, že tady se dají opravdu nakoupit krásné a originální věci a ne předražené chudinky, ve kterých pak chodí půlka Prahy. Škoda, že lidé v nich chodí asi jen doma nebo po setmění, nebo si je nechávají na ozdobu ve skříni, to mi rozum nebere :-)


PROČ si Češky tak málo věří?

Joj tak to se asi nedá takhle shrnout, situace se v mladé generaci určitě lepší a mladé holky se sebevědomím už moc problém nemají. Naši i minulou generaci určitě postihl dopad totality i tradiční výchovy našich babiček, které nás vychovávaly k tomu, abychom "otročily" mužům. Nebyly jsme zvyklé říkat "ne" a manžel musel mít vždy pravdu. Težko to takto bagatelizovat a sama nevím, proč tomu to tak je. Příčin bude jistě více. Důležitá je výchova a podporovat dívky už od dětství, říkat jim, jak jsou krásné a schopné a nesrážet jim ego větami typu: Jsi ještě malá, tomu nerozumíš, Na to máš ještě čas, Za nic nestojíš apod, ale podporovat je a učit je, že jsou všehoschopné, jedinečné a úžasné. To je teď práce nás, matek, abychom vychovaly sebevědomé a šťastné dívky :-)

2 komentáře

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)