Stránky

Elegantní Rusko

Dostala se ke mně příloha Reflexu excellent, ve které je článek o úspěšných českých blogerkách v čele s Pavlínou Jágrovou. V blogových vodách plavu jen krátce, což vysvětluje, že jsem se o jejím webu dozvěděla až z článku. Zaujalo mě, jak je ve svých dvaadvaceti letech profesionální a blogování bere opravdu vážně. Práce na blogu jí prý zabere denně dvě až tři hodiny. K tomu je ovšem třeba připočítat i obchůzky obchodů. "To je také důležité. Protože mám přehled, co se právě prodává, mohou se mě moji čtenáři na ledacos zeptat," říká Pavlína.
Pavlína Jágrová, www.reflex.cz
Svoje úsilí by ráda zpeněžila a ze svého blogování tak nabídkou reklamního prostoru udělala byznys. "Reklama je dneska všude, máte ji i v televizi a kdekoli v novinách, přesto je lidé čtou a pořád si je kupují, pořád koukají na televizi. Líbilo by se mi, kdyby to tu fungovalo jako v zahraničí a člověk by se mohl blogem živit,“ vysvětluje módní blogerka a neteř slavného hokejisty Jaromíra Jágra.

Reklama je opravdu všude, a proto je čím dál méně účinná. Podle mě časem přestane fungovat úplně, protože čím dál víc lidí otravuje, a její kvalita rapidně klesá. Samozřejmě i reklama, se dá udělat kvalitně. Ale řekněte to českým zadavatelům, kteří chtějí hlavně šetřit. Já osobně jsem pro placený obsah a product placement, který podle mě, pokud se udělá citlivě a vkusně, funguje mnohem víc. Je přirozenější a víc ladí se současnými trendy, kdy je všechno "nature" a "slow".)

Pavlínin blog působí velice čistě a přehledně, znova musím zopakovat - je prostě profi.) Něco mi na něm ale hrozně chybí - nadhled a vtip! Móda je přece hlavně hra, ve které hraje nadsázka jednu z hlavních rolí. Jenže! To jsem zjistila, až potom, co jsem si blog dala do sledovaných, protože jsem z prvního dojmu získala pocit, že jestli to neudělám, něco důležitého mi unikne:)

Udělaly to tak i ostatní nebo má tenhle blog něco "navíc", co mi ušlo?

Když nevím, tak se zeptám: S dotazem "Proč sledujete blog Pavlíny Jágrové?" jsem oslovila několik jejích čtenářek:

Všechny se shodují na tom, že outfity Pavlíny Jágrové jsou jedinečné a tím pádem worth to follow.), více už se dozvíte z jejich konkrétních odpovědí:

Alizia z blogu Mámou stylově:

"Pavlína má jistě v módě a nejnovějších trendech přehled a ve svých postech ukazuje, co právě v blogerské fashion sféře frčí. Párkrát jsem na jejím blogu narazila na zajímavý tip co se týče modních značek, které jsem neznala, nebo i kosmetiky. O její originalitě by se však dalo polemizovat a mnohdy mi její outfity splívají a jen těžko je dokážu rozlišit. Na můj vkus příliš temné a nezajímavé, ale tisíc lidí, tisíc názorů :-) Co se musí uznat, je dokonalá grafika jejího blogu (jednoduchá a přesto působivá) i kvalitní fotografie, z tohoto pohledu je profesionálka a právem patří mezi top české blogerky. Já ji sleduji především ze zvyku a stále čekám, že mě jednoho dne něčím překvapí :-)"

Simona z blogu Mans Sapnis:

"Abych pravdu řekla, musím s tebou souhlasit, že ten vtip tam chybí a je to brané vážně. Každopádně její blog sleduji k inspiraci z jejích outfitů. Nesleduji blog každou chvilkou, ale jen občas se podívám, co nového přidala. Pavlína mi přijde z fotek tak trošku povrchní, viděla jsem ji i při VIP Lindexu a nepůsobila na mě moc sympaticky, ale doufám, že to způsobuje jen výraz v obličeji a její osobnost není taková, jak vypadá."

Eli z blogu Kosmetický kufřík:

"Její blog mě baví, líbí se mi, jaký má vkus. Dá se říct, že téměř minimalistický, ale kdybych hledala jiný "vtipnější" a "méně vážný" blog, tak nebudu číst ten její. Když hledám vtip, zábavu a nadsázku, kouknu na blogy jiné. Když chci eleganci ve všech směrech, jdu na blog Pavlíny. Občas nějaké modely přeskakuji a ani nezobrazuji, je to často stejné dokola, stejné druhy fotek (zepředu bez úsměvu, hodinky v detailu..), ale až na tento nedostatek odvážnosti fotek nemám co vytknout."

Ester z blogu My own opinion

"Pavlína má krásny štýl obliekania, krásne vie zladiť a zlepšiť obyčajný outfit. To je asi tá popredná vec kôli ktorej ju sledujem."

Odpovědi holek a důkladnější zkouknutí Pavlínina blogu mě přivedly k následujícímu závěru: Pavlína Jágrová má skutečně cit pro eleganci a čistý styl, který (ovšem jen velmi opatrně) kombinuje s tím, co nového se zrovna v módě objeví. Kožešiny, tmavé tóny a úsporné, ale výrazné detaily ve mně vyvolávají zvláštní dojem, který bych nazvala jako "Elegantní Rusko"Spíš než na mladé krásce by mi ale seděl na dámě z "lepší společnosti", které je aspoň 30+.) a oblékání do nadstandartních značek je přirozenou součastí jejího životního stylu.

Na jejím blogu by se mi hrozně líbily recenze outfitů zahraničních osobností jako je třeba editorka Vogue Lauren Santo Domingo, módní ředitelka Marie Claire Nina Garcia, modelka Kate Moss a další.
Lauren Santo Domingo. Já vidím pouze elegantně oblečenou blondýnu.  Pavlína by outift LSD určitě popsala mnohem zasvěceněji a já bych si to moc ráda přečetla. Zdroj fota: withlovelucija.blogspot.cz
V článku mě zaujala taky modelka a stylistka Loli z blogu TheLoliland.com, která si tak trochu postěžovala, že blogování je u nás věc náctiletých holčiček, jež si jdou do háemka koupit lak na nehty. "Já jim to neberu, je to super, ale nevidím v tom žádnou opravdovou inspiraci. Kdežto blogy lidí s nějakou osobností a stylem inspirací být mohou. To v patnácti nedokážete, i kdybyste chtěla. V tom jsou v zahraničí mnohem dál než my,“ uvedla v článku Loli. Dodala, že v Americe je teď populární blog The Man Repeller, který vede třiadvacetiletá Leandra Medine. Blog zaměřený na módu a trendy, kteří muži nepobírají, je naprosto super. Vážně skvělý nápad - pamatuju si hodně trendů, u kterých kluci jen nechápavě kroutili hlavou, a říkali, jak by to těm holkám slušelo, kdyby jenom zrovna tohle neměly na sobě. A jeden příklad za všechny? Turecké kalhoty!:) 
Svatební "man-repller" outfit Leandry Medine, www.dailymail.co.uk

13 komentářů

  1. Iri, moc podařený a hezky zanalyzovaný článek ;-) Jj bylo by fajn, kdyby se v Čechách dalo blogem uživit, tak jako v cizině, snad se to časem zlepší :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, díky za reakci. Uvidíme, ale spíš si myslím, že by měl být blog spojený s nějakou konkrétní činností, které se bloggerky věnují a blog ji jen podpoří, tak jako holky mají třeba e-shopy.)

      Vymazat
  2. Příjemný příspěvek! Nejdřív musím souhlasit s názorem stylistky Loli, a to je asi ten hlavní důvod, proč mě blogy o módě a kosmetice moc nezajímají. Oblečení z globálních řetězců, které má každý a jsou pochybné kvality nebo luxusní zboží se spoustou nul na konci...to není nic originálního, zajímavého. Nadchnout mě umí pouze ten módní bloger, co si sám umí sednout ke stroji. Slečna Jágrová - ano ty kožichy mi taky připomněli Annu Kareninu - se na svůj věk oblíká moc usedle a je to velká škoda, až bude chtít být ve čtyřiceti trhle originální, už to nepůjde. Takhle bych se možná mohla oblíkat já po třicítce, i když já rozhodně kožešinu nepovažuju za něco, co vyznívá jednoduše a minimalisticky. A to jsem mohla mít krásný kožíšek od tchýně :) Ještě si neodpustím napsat, že mi jako zdroj příjmů přijde obíhání obchodů a focení se zepředu a ze zadu a recenze na kosmetiku velmi povrchní, pokud se u toho třeba člověk teda nezajímá hluboce o filozofii či meteorologii. Díky za odkazy, přece jen jsem to projela, protože co se týče oblíkání jsem poslední dobou jak ztracená/. Hezký víkend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Caryfucko, já taky.) Naštěstí o módě píšou i jiné a lepší.) A naprosto s Tebou souhlasím - taková činnost člověka zrovna nenaplní ...

      Vymazat
  3. Moje zvědavost mě donutila si pár stránek blogu prohlédnout, trochu jsem doufala, že objevím konečně něco fajnového. No a zase nic! Módu miluju a myslím si, že stylu, módě a oblékání i trochu rozumím. To je důvod, proč blogy o módě raději nesleduju. Blog slečny Pavlíny je nuda, nuda a ještě jednou nuda. Být v tomhle věku tak strašně usedlá a konformní a konzumní je na pováženou! Slečny Pavlíny je mi skoro líto...Kdy se vyblbne, když ne teď? Outfity, které předvádí jsou absolutně bez nápadu - já bych se takhle neoblékla a to je mi o dvacet a něco let víc. Vlastně vůbec nechápu popularitu blogu, že by takhle usedlá byla celá generace? Kde je módní rebelie?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta v Česku pořád chybí. Když se objeví něco nového a "alternativního" vrchol rebelie je, že to Ti "znalí" začnou kopírovat:) No, jo, co s tím.)

      Vymazat
  4. Mám ráda blog druhé "účastnice zájezdu" do New Yorku - Niky Chic. Pavlína Jágrová mě sice neoslovuje, ale nijak mi nevadí. Kdyby takhle "usedle" vypadala většina holek v jejím věku, v pohodě přežiju.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O Niky Chic tam píšou, ale nějak jsem k ní zatím nezavítala - zkusím tedy.)

      Vymazat
  5. PJ jsem jeden čas sledovala, ale bylo to tak ...divné... že jsem ráda vycouvala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ještě jsem chtěla dát tipa - když módní blog, tak Simona:
      http://www.stylecookbook.cz/
      moc fajn a milá blogerka, doporučuju.

      Vymazat
  6. Díky za prima článek, moc hezky napsaný:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuju za prima reakci - takové mám nejradši:)

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)