Stránky

Narovnej se!

Sedím na zemi a bloguju s počítačem na klíně. Narovnej se, miláčku, radí mi má láska. 

Klečím na židli u stolu v mámině kuchyni. Narovnej se, napomene mě jako bych byla pořád malá. 

Tady jsi tak shrbená, říká mi kamarádka, když si spolu prohlížíme fotky. A má pravdu, jsem a vypadá to hrozně. Nějak si to neuvědomuju, měla jsem pocit, že ohlá záda působí křehce a zranitelně, asi nějak takhle:




Zdrojem všech fotek je můj Pinterest. Na druhém obrázku je dánská modelka Helena Christensen (v roce 1996), na třetí je Kate Moss. Zbylé dvě ohnuté krásky neznám.)

Na hodně fotkách je ohnutá (a přitom krásná) taky herečka Kiera Knightley, která je zároveň připomínkou mojí Giveaway na lístky do kina:) Těším se na vaše filmové tipy a přeju krásnou neděli!

P.S.: Nemůžu se dočkat večera na další díl Čtyři v tom:)) 
V Anně Karenině Kieře do smíchu asi moc není. Dilema mateřské vs milenecké lásky není žádná legrace, www.stylebistro.com

29 komentářů

  1. čtyři v tom neznám:) PS: narovnejme se!

    OdpovědětVymazat
  2. Pro neznalé jsem teď dala odkaz, ale je to o čtyř ženách na mateřské, tak Kami nevím, v Tvém krásném mladém věku pro Tebe asi nuda:)

    OdpovědětVymazat
  3. Připomněla jsi mi jednu událost ze školky :) Paní učitelka mi tenkrát řekla, ať dám ramena dozadu a narovnám se. Tak jsem taky udělala a protože to pro mě bylo nepřirozené, zadržela jsem dech. A ona na to "Ale musíš u toho dýchat!" :D

    OdpovědětVymazat
  4. Mně se zas ve škole ptali: To takhle rovný záda máš pořád?
    Mám no, i když už ne...ale jezdila jsem na koních, tak možná tím. :)
    Čtyři v tom...taky jsem koukala.
    A moc ti děkuju za komentáře na blogu. :) Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty taky Klárko, rovná záda tiše závidím, ale taky se snažím (bez koní to jde hůř.))

      Vymazat
  5. Taky se na večer těším, jsem zvědavá, jestli už Věra zjistí, že při porodu jaksi nejde ... být cool ... :o).

    OdpovědětVymazat
  6. Já taky.) Já to třeba pořád nevím, rodila jsem císařem a byla jsem super cool:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám dva císaře, ovšem oba neplánované, takže zase tak cool jsem nebyla :-) Obzvlášť po tom prvním akutním, po druhým už pohoda. Krásky jsou sexy všechny!

      Vymazat
    2. Já to měla naplánováno tři týdny dopředu (konec pánevní a dvakrát šňůra kolek krku) a pěkně jsem to obrečela. A cool jsem samozřejmě nebyla ani trochu, znemožňovala to už ta "operační" košile:)

      Vymazat
    3. Já obrečela oba dva. Bohužel ani jedno nešlo jinak. Špitálové oblečky teda fakt cool nejsou :-)

      Vymazat
  7. Mám dva císaře a byla jsem super cool přeseknutá kombajnem :-)
    Ohnutá záda jsou sexy zřejmě jen na fotkách, ve skutečnosti pekelně bolí (aspoň má zkušenost).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje taky. Snažím se na to myslet, ale stejně většinu času ohnutá jsem. Obzvlášť, když někam pospíchám ... takže skoro furt:)

      Vymazat
  8. Minule díky tvému příspěvku na blogu jsem se taky dívala... těším se!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oo, tak to jsem ráda, že sledovanému mateřství dělám propagaci:)

      K dnešnímu dílu: Nelíbí se mi, jak se Petra chová k Abelovi (je v cizí (zcela odlišné) zemi, v pro každýho chlapa i v "normálních" podmínkách obtížný situaci, a nadává, jak nic nezvládá a nedělá - co čekala?) Na druhou stranu jeho příchod ve čtyři ráno, taky nic moc.)

      U Věry se mi líbilo konstatování jejího přítele, že chlapi si takovou pauzu udělat nemůžou (taky jsem si to kolikrát říkala, tak aspoň něco.) A jak si Věra vybírala kočárek, zaujaly mě ty různý povrchy v obchodě na vyzkoušení - tráva, kameny, rovná plocha, atd.) Já vybírala kočárek přes internet a o takových vymoženostech nemám ani potuchy:)

      Tak zase za týden, vážně mě tahle docu-soap bere:)

      Vymazat
    2. haha ja se pridam! taky si klepu na celo z petry, chudak abel, cizi zem, uplne jina kultura, vsechno jinak, a ona to bere, jako by vsechno stacilo rict jednou.. dyt to nestaci rict jednou polovine ceskych chlapu, aby si pamatovali kde co koupi v krame, natoz jak se dostanou domu mhd (muj je zvykly jezdit jen autem par let, neni z ostravy, kde bydlime, takze nezna trasy atd a netusil, kde se ted kupujou listky, kolik stoji atd, normalka.. ). navic je u vseho podstatneho televizni stab, intimni veci jako vitani na letisti, vyznani lasky atd, o porodu nemluve v pritomnosti kamer, no potes :(
      ty povrchy me taky zaujaly, urcite bych vybrala jiny kocar, nez ten co mam, teda aspon podvozek ,))
      kazdopadne u kazdeho dilu brecim, zaroven se mi dela uplne zle, kdyz se vziju do role lucky, vubec si nic takoveho nedovedu predstavit, byt na to vsechno SAMA.. no rozhodne budu koukat do konce, kazdopadne diky bohu za Miky, akorat evidentne si jeste chudera fest uzije :/ ad cool porod - radsi no comment, a v minulem dile ten jeji chlapec - ceho si vazis na sve zene - ze je pracovita a ambiciozni ,)) no, to je mi duvod k zakladani rodiny a plozeni potomstva, tdd..

      Vymazat
    3. Taky mě ty jeho slova minule dost zarazily, jako že co tím chtěl říct? Myslím, že stejně se ptala i samotná Věra:) Ale jejich vztah se mi celkově docela líbí, vypadají tak sehraně:)

      Chudák Lucka se nemá sehrávat s kým, jj, je to hrozně smutný. Holt nedomyslela své kroky, i když na mě působí rozumně a fajn, nežila dřív asi zrovna zodpovědně - viz ty její dluhy u pojišťovny a dopravního podniku. Ale jak šla na tu procházku, všude ty odpadky, bezďák, to bylo hrozný:(( Sophinka je ovšem nádherná, má krásnej obličejík po ní.)

      No a Miky ok, je to o dost jiný pohled na věc, ale jak vášnivě řešila koupi telátka - no já nevím, přišlo mi to úplně stejný, jako když jiné matky právě z net diskuzí se stejnou vášní nakupují přes internet oblečky, kočárky, hračky atp. a nemůžou kuli tomu spát. Každá máme své vášně:) Telátko, který se musí ještě dokrmovat mlíkem a ona těsně před porodem, do toho ještě to hříbě, no podle mě dost šílený krok:)))

      Vymazat
    4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    5. haha presne, kazdy ma sve vasne... a jeste k tomu hrbeni - porad slysim v usich narovnej se a spicky od sebe!! a ted mi neurolozka pri kontrole prcka rekla, ze ma nosit backory doma opacne, aby si korigoval jednu nohu, kerou vtaci dovnitr, a konstatovala, ze jak vidi mne, je ji jasne, po kom to ma ,)) a ty zada mame kulate oba, akorat boban to ma oficialne soucasti diagnozy rozestoupenych brisnich svalu.. coz vypada, ze taky zdedil po mamince, akorat u mne se to nejak oficialne neresilo.. jo a ze shrbena zada nejsou faaakt ani sexy ani bezbranna mi doslo pri pohledu na svatebni fotky kamaradky, ktera, ac drobna a s ne prilis vyvinitym hrudnikem, se hrbi fakt jak babicka a zrovna na tech svatebnich to vypada dost blbe ://

      Vymazat
    6. Jj, teprve na fotkách to člověk vidí. Jinak já mám se špičkama taky problém...snažím se vytáčet, ale když se zapomenu, tak hrůza - šmajda majda.)

      Vymazat
  9. Tady je to dobře rozjetý....ještě by se do diskuze mohli přidat nějaký chlapi, jak to vidí oni :)) Mojí Domi taky říkám, ať se nehrbí, mně to mamka taky říkala a císařem jsem nerodila...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dominičky císařem rodím jen já:)) Ráda bych si to na podruhé zkusila přrirozeně, ale statistiky mi moc nepřejí.

      Vymazat
  10. Celý život mi nadával otec, že nesedím rovně a já to teď zase připomínám dcerám. Zbytečně, pořád sedí jak paragraf:-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje dítě má taky zatím záda rovná, ale jsou jí jen tři, nevím, kdy se to láme. Máma říká, že se začala hrbit v pubertě, aby schovala prsa, to já říct nemůžu - spíš jsem se jich totiž nemohla dočkat:) Tak to asi začalo až v rané dospělosti a už není cesty zpět.)

      Vymazat
  11. Hrbím se, když s emám narovnat,tak mě bolí záda a dýchá se mi špatně... Strašně mě to štve,ale mám slabou vůli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme dvě, asi je to málo svaly na břiše, jenže na ně mám taky slabou vůli...

      Vymazat
  12. Thank you, Patricia, I am going to explore yours.)

    OdpovědětVymazat
  13. Já to poslouchám, pořád ať se narovnám a nehrbím se, jako kdyby to bylo tak jednoduché :-/

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)