Stránky

Underground fun

Každý den cestuju zhruba dvě hodiny městskou veřejnou dopravou. Jsem tak celkem vytrénovaná v činnostech, díky kterým cesta rychle a docela příjemně uteče. Všem, kteří si občas zapomenou knížku, tablet nebo nemají chuť hrát si zrovna s telefonem, přináším tipy pro zábavnější cestování v MHD.)

"Zajímá mě víc knížka nebo ten kluk, co se na mě dívá?" Metro skýtá spoustu zábavy.) Autorem kresby je Adrian Tomine, kreslíř obálek pro The New Yorker, www.drawnandquarterly.com
1) Pozorujte lidi:
Tohle mě baví už od dětství. Dívám se, jaké mají rysy a výrazy, zkouším hádat, na co asi právě myslí. A pak samozřejmě sleduju oblečení, boty, kabelky a inspiruju se, opovrhuju i závidím:)

2) Zatněte svaly:
Jaké? Hýžďové! Za pět stanic stíhám i tři série po pěti.) a následný efekt je k neuvěření. Zadek se hrozně dobře a rychle tvaruje.)

3) Relaxujte:
Když se vám poštěstí volné místo, sedněte si, přivřete oči a užívejte si, že v tuhle chvíli nemusíte dělat vůbec, ale vůbec nic. (Jen vystoupit, na což občas v metrovém relaxu zapomenu, a přejedu.)

4) Summly:
Nic vám nezaručí lepší start do nového dne, než shrnutí toho předchozího. Vzpomínejte, co se vám včera povedlo, co jste mohli udělat líp a jak co nejlépe zvládnout dnešek. Čeká vás důležitá schůzka, náročný úkol nebo nepříjemná porada? Všechno si pěkně v hlavě projděte jakoby se to už dělo. Představte si situace, které mohou nastat, a přemýšlejte co by vám kdo mohl říct. Tím, že si vše přehrajete, budete mít náskok a přichystané reakce. Štěstí přeje připraveným:)

5) Nebraňte se propagaci:
Většina lidí reklamu nesnáší a snaží se jí vyhnout. I v Čechách se ale čas od času objeví povedená propagace, která může upozornit na zajímavé věci. Já jsem se tak tenhle týden při chůzi vestibulem metra například dozvěděla o výstavě Signály z neznáma v Centru současného umění DOX, která mapuje český komiks mezi lety 1922 až 2012. Výstava potrvá až do května, takže se na ni možná stihnu dostat i já (věčně něco odkládající.)
Malými písmeny je na pozvánce napsaná důležitá informace - VÝSTAVA BUDE OTEVŘENA DO 20. KVĚTNA.)
www.komiksarium.cz

6 komentářů

  1. V MHD většinou pozuruju lidi (občas je to vážně zajímavé) a nebo přemýšlím nad svojí budoucností a plánuji si jí, co nejlepší:)

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle je opravdu skvělý a inspirující článek.. Já lidi pozoruju pořád.. pokud zrovna nespěchám.. slěduji, co mají na sobě, i co mají asi v hlavě, a hrozně mě to baví.. Co mě třeba nenapadlo, a zároveň se mi zalíbilo je bod 4. a musím uznat že na tom něco je.. člověk má nožnost se zastavit, a popřemýšlet a pouvažovat jak nad minulostí, tak nad blízkou budoucností, a opravdu tím zamyšlením se můžeme vyvarovat jistým nepříjemnostem, či udělat něco lépe, než se tak stalo minule.. hodně věcem předejít, nebo naopak udělat něco navíc:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že jsem inspirovala.) - díky téhle duševní předpřípravě může být člověk o krok napřed, což se hodí:)

      Vymazat
  3. já poslouchá hudbu, mám to hlasitě, protože jsem pyšná na svůj hudební vkus, takže to dávám často ostatním "sežrat"....u toho si hraju na Sherlocka a identifikuju lidi kolem mě....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hudba je určitě super, člověk se dostane do jiné dimenze, ale já tolik, že jsem pak úplně dezorientovaná, po pár pokusech jsem to vzdala a pozoruju a přemýšlím při "tichu".)

      Vymazat
  4. Děkuju za tipy :), hlavně bod 4 zní užitečně :), já mám v MHD tendenci úplně vypnout, pozorovat lidi venku, ale takové shrnutí mi rozhodně neuškodí :).

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)