Stránky

Recyklované pohádky

Na podzim vyjde dětská knížka, na které se podílí samotné děti. Bude se jmenovat Recyklované pohádky, které napíšou známé osobnosti jako jako Bára Nesvadbová nebo hudebník a výtvarník Milan Cais z Tata Bojs. O ilustrace se ale postarají právě děti, které na web www.recyklovanepohadky.cz můžou do 20. května vkládat svoje obrázky na téma ekologie. Deset nejpovedenějších  prací, o kterých rozhodne internetové hlasování, se pak v knížce objeví. Projekt podporuje i spisovatel Michal Viewegh, který má skrz svojí manželku k ekologii víc než blízko.)

Kreslit ale mohou taky učitelé, pro které je vytvořena speciální kategorie. Nejšikovnější pedagog pro svou třídu vyhraje vstupenky na muzikál Kapka medu pro Verunku.

Projekt je součástí školního recyklačního programu Recyklohraní, do kterého se od roku 2008 zapojilo přes 3000 škol. Nejlepším způsobem, jak v dětech vzbudit ekologické myšlení, je ale kontakt s přírodou. Domi dnes se školkou vyráží na výstavu tropických motýlů ve skleníku Fata Morgana do Botanické zahrady v Troji. Přiznám se, že jsme se na ni chystaly i loni, ale nějak jsem se tam nedostaly, takže tyhle školkovské aktivity moc vítám:) Jsem zvědavá, co mi odpoledne bude vyprávět. 
Tropicky motýl Morpho peleides, www.botanicka.cz
Tropicky motýl Papilio dardanus, www.botanicka.cz

4 komentáře

  1. Projekt je skvělý. A na motýly se chystám už léta... Domi bude určitě nadšená:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, hodná paní učitelka už sdílela fotoalbum a všechny děti podle fotek vypadají nadšeně, tak se těším na live vyprávění:)

      Vymazat
  2. Jé to je krásný projekt! I my se snažíme v dětech podporovat vztah k přírodě a ekologii. Jakmile sleze konečně ten sníh, bereme lopatu, krumpáč a jdeme pomoct jednomu pramínku v lese. Martínka tyhle akce moc baví, mladší z toho ještě nemá rozum. Jinak zítra jdeme na den otevřených dveří do ZUŠ, tak jsem moc zvědavá, jestli bude chtít na ten výtvarný obor chodit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezké aktivity provádíte:) Tak přeju, ať se v ZUŠ líbí, výtvarný obor zní moc fajn:)

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)