Stránky

Keška v galerii

Andrea Tachezy připravuje ilustrace do nové knížky Keška v galerii, díky které si děti procvičí angličtinu, a zároveň se něco dozví o známých výtvarných dílech. V deseti kapitolách se děti seznámí s obrazy vystavenými v Národní galerii (třeba od Mikoláše Alše, Karla Škréty nebo Henriho Rousseaua) a naučí se gramatiku a slovíčka, která budou s obrazy spojená. Následují úkoly, které kromě doplňování zahrnují i kreslení nebo vystřihování. Součást knížky bude také cédečko, aby děti slyšely správnou výslovnost, a papírový mobil se slovníčkem.


A teď už k samotné Kešce, která se vlastně jmenuje Kačka. Keška jí všichni říkají proto, že miluje dobrodružnou hru za pokladem geocaching. Keška má rodiče výtvarníky, za kterými přijede návštěva z Anglie. A s ní také malý John, o kterého se má Keška postarat. Nadšená z toho moc není, protože angličtinu příliš neovládá. Maminka ji proto motivuje nápadem provést Johna po Národní galerii, kde po splnění úkolů najdou tzv. kešku.



A ta bude čekat také na čtenáře. Děti v každé kapitole totiž musí rozklíčovat jedno slovo, které jim spolu s ostatními dá návod, kde kešku v galerii najdou. Knížka, která nese podtitul Malovaná angličtina pro děti i rodiče, je tak zároveň pozvánkou k návštěvě Národní galerie a jejím Výtvarným dílnám pro rodiny s dětmi. Já s nimi zatím zkušenost nemám, ale až Domi bude pět, tak na ně chceme začít chodit.) 



A teď už vám ukážu obrázky z chystané knížky, která by mohla vyjít někdy v září. Já jsem z ní naprosto nadšená, a i když je určená pro děti od 9ti do 12ti let, koupím ji už teď. Je přece i pro rodiče, ne?.)




Zdrojem obrázků je web Andrey Tachezy

20 komentářů

  1. To vypadá skvěle ! Děkuji za tip, AT je moje oblíbená autorka, její kalendář mi krášlí stůl a ilustrace v něm hřejí na duši.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo, mám to úplně stejně.) (Kalendář teda ale nemám.)

      Vymazat
  2. Ta vypada moc krasne, asi taky obohatime nasi knihovnu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě! Sára už má základy z Austrálie, tak si jen osvěží pár slovíček:))

      Vymazat
  3. Úvodní příběh je výborný!
    A Iri,
    na věk Domi nehleď, my vláčíme Kubu s sebou už nějaký ten pátek - sice pravda na dílně o Pištěkovi byl asi jediný, kdo neviděl ani jeden díl Arabely, ale no a co ... to se mu stane ještě v životě párkrát, že se ostatní budou bavit o snímku, který on nezná ... :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)) No my toho teď stejně máme tolik, že to ten příští rok bude tak akorát, ale s Arabelou si mě pobavila.))

      Vymazat
  4. Iri, díky moc za tip. Popsala jsi to tak krásně, že si to dám na září do mobilu, ať knihu nepropásnu, mám v hlavě milion dalších věcí. Mám takový pocit, že Ježíšek by ji měl přinést mé neteři. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě těší, protože jsem přesvědčená, že to bude naprosto boží:)

      Vymazat
  5. Ten nápad na knihu je super, nemluvě o tom, že se mi vždycky líbili ilustrave v dětských knihách. Zčásti byli vlastně motivací, proč jsem tolik začala kreslit. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak u mě! Konkrétně tedy Helena Zmatlíková. Pamatuju si, jak jsem se podle ní naučila kreslit kotě a vlastně ho dost podobně kreslím dodnes.))

      Vymazat
  6. Úžasný!!! A tímto (lehce přes ruku, já vím) nabádám Andreu k větší propagaci knihy na svém blogu. Je to skvělá příležitost, jak dostat mezi lidi to, co by opravdu chtěli!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S přibývajícím počtem obrázů k tomu určitě dojde! A mezitím jsou tu aspoň paní novinářky, které si obrázků všimly, a zjistily si k nim víc.)

      Vymazat
  7. Postižena svým povoláním zbožňuju tyhle interaktivní, vzdělávácí a zároveň výtvarně úžasné knihy s origo nápadem, takže ačkoliv nejsem ani dítě ani rodič, tak tuším, že nezůstane jen u okukování:-). Díky za tip! P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ono to má být i jako doplňková knížka pro děti ve škole. Ne sice klasická učebnice, ale o to víc to děto bude určitě bavit.)

      Vymazat
  8. Super, to musíme mít. Díky za tip! A NG od 5 let, to už bude mít Matý za chvíli, to asi taky začneme. Zatím má na dveřích abstrakci od Joana Miró a děsně se mu nelíbí :-), na rozdíl ode mne.
    Mě se něco podobného moc líbilo v zahraničí,třeba v Tate to mají pro děti skvělé a vycházejí takové jako omalovánky ve stylu třeba Moneta, aby děti poznaly a zkusily si ten daný styl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super, v té Tate. Autorku knížky Lucii Poslušnou právě inspirovala podobná publikace v Metropolitního muzeu umění v New Yorku. Tak se příští rok v NG třeba sejdem:)

      Vymazat
  9. to by se mi hodilo (a nejen pro mě samozřejmě) Nejsem sice dítě,ale potřebovala bych se učit angličtinu zase pěkně od začátku a s takovými krásnými obrázky:)

    OdpovědětVymazat
  10. ty obrázky jsou nádherný)) škoda že už ty základy mám za sebou(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba se bude hodit rozšířit ty výtvarné.)

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)