Stránky

Černá vede

Pamatujete si, jak jsem si před časem vybírala oblečení z nového e-shopu s evropskou módou Avendro.cz? Tak už ho mám doma.) Mezi hnědou a černou barvou dlouhého trika jsem se nerozhodovala příliš dlouho. I když chvilku jsem váhala, na slečně modelce hnědá přece jen vypadá fakt dobře.) Hezky vypadá i decentní hnědo-šedá varianta nebo odstín vanilkově žluté. Černá u mě ale zkrátka vede a tak vyhrála i v tomhle případě.)


A dobrá zpráva je, že mojí dlouholeté preferenci vychází vstříc i letošní trendy. Obzvlášť pikantní bude černá v kombinaci s průsvitnými materiály a především krajkou, která tuhle sezónu bude na všem možném včetně šatů ve střihu padesátých a šedesátých let. Ženská silueta v harmonii s rafinovanou krajkou je podle mě jednou z nejsvůdnějších módních zbraní. Doufám, že líčení a vlasy se budou letos ubírat decentní cestou, protože jinak asi přibyde dost bouraček.) 


Asi jste teď trochu zmatení, proč mám dlouhé rukávy, že? Vysvětlím.


Tričko je vyrobeno ze stoprocentní viskózy, díky které je pohodlné a hezky splývá. Široký lem umožňuje triko vykasat podle potřeby nebo stáhnout až k bokům. Jako šaty, jak jsem si představovala, že ho budu nosit, je ale přece jenom příliš krátké. Možná v létě, až v něm vyrazím na pláž.) Na jedné fotce ale na modelce tak vypadají, takže pro uplatnění téhle jejich funkce, je asi dobré zvolit lehce over size variantu.) A když už jsme u těch fotek, Avendro musím pochválit, že jich má u jednotlivých produktů celkem dost. Člověk pak získá představu.) 


Delší černé triko je dokonale univerzální, takže se dá skvěle kombinovat ...
... třeba s tímhle černým trikem alá Brigitte Bardot.)
Výhodou univerzálního vršku je fakt, že si k němu můžete dovolit i lehce výstřední oxfordky.)

Na fotkách to není moc vidět, ale jako doplněk jsem si k tričku vzala náhrdelník s černý dřevěným kolouškem, kterého jsem pořídila v jednom vintage obchodu blízko Štěpánské ulice. Sice moc nevynikne, ale já mám nekotrastní kontrast "černé na černé" prostě ráda.)

Fotky vznikly v jedné příjemné karlínské kavárně Boretti Centro Caffé, kde mají skvělé sezení přímo u "výlohy", a taky servírují výtečný fresh z malin, manga a pomeranče.) Kromě svačinek, sladkostí a kávy si tady můžete dát taky lehký oběd. S jídlem tady ale zatím zkušenosti nemám:) Byli jsme tam jen chvilku a tu jsme věnovali pár fotkám a rychlému usrknutí džusu a čokolády.

Interiér je příjemně vzdušný a díky velkoformátovým obrazům taky dostatečně "art".) Kavárna je rozčleněna na několik místností. Jednu z nich jsem překřtila na čtenářský koutek, protože tady můžete usednout k obrovskému stolu, u kterého jsou ve středu k dispozici časopisy všeho druhu. Až kavárnu někdy navštívím sama , za prvé ji pořádně nafotím, a hlavně si pořádně počtu.) A dám si jednu z jejich čokolád se šlehačkou, kterou jsme spolu s freshem ochutnali. Vybrali jsme "hořkou" variantu, díky které jsme ale prožili dost sladké chvilky.)  



Součástí mojí objednávky bylo taky ještě bílé tílko, na které si ale ještě chvilku počkám. Bílé tílko sice dorazilo, ale šlo o trochu jiný model. Provozovatelé e-shopu byli ovšem tak milí, že mi navrhli, ať si tohle tričko nechám, a zároveň mi dodají i to původně objednané. Tomu říkám šťastný omyl:)

Kdybych měla nákup na Avendru shrnout třemi slovy, tak mě napadá přehlednost, rychlost a ochota. V jednotlivých sekcích se člověk dobře orientuje, o objednávce dostáváte průběžné informace mailem, a když náhodou dojde k omylu, což se stává, ochotně vám vyjdou vstříc. A to je v dnešní době docela fajn:)

10 komentářů

  1. Černá je nesmrtelná, elegantní, šik. Hlavně, ať mi nikdo nepovídá, že je smutná, to nesnášim uplně nejvíc :))))
    Ty oxfordky jsou moc pěkný. Sluší Ti to!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju.) A s tím jak si popsala černou, naprosto souhlasím:)

      Vymazat
  2. ta černá je to pravé k těm oxfordkám, jsou šmrncovní :)

    OdpovědětVymazat
  3. Iri, co to je za kavarnu? Vypada to tam pekne :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na rohu Křižíkovy a Karlínského náměstí, jméno teď nevím.) ale je úžasná:)

      Vymazat
  4. Kavárna vypadá skvěle a ty taky. Černá je holt černá, já na ni nedám dopustit. A oxfordky jsou super!

    OdpovědětVymazat
  5. Černá vede a tobě sedne, Iri! Stejně jako ofina, za kterou se nám schováváš .)

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)