Stránky

Prague Coffee Festival

V českých kavárnách dneska startuje speciální akce, kdy budou podniky nabízet domácí speciality, promítat fotky o historii a pěstování kávy nebo představovat její alternativní přípravu pomocí aeropressu, dripu, džezvy nebo moka konvičky. Program vyvrcholí v sobotu 5. října, kdy se v Novoměstské radnici uskuteční druhý ročník Prague Coffee Festivalu. Já kafe sice nepiju, ale některé pražské kavárny jsou natolik malebné, že v nich kávu ráda oslavím.) Doprovodný program nabídne třeba mamacoffee ve Vodičkově, kde se mi moc líbí. 

V mamacoffee v rámci festivalu nabídnou speciální kávový dezert a ukázku, jak kávu připravit třeba ve frenchpressu nebo dripu

Podívat bych se chtěla taky do Original Coffee, které festival spolu s mamacoffee a Coffee Embassy pořádá. I tenhle podnik se v rámci doprovodného programu bude věnovat alternativním přípravám třeba pomocí džezvy nebo moka konvičky, které od pondělí do pátku budete moci ochutnat zdarma. Cílem je ukázat, že si dobrou kávu můžete uvařit snadno a bez drahých přístrojů u sebe doma.

Original coffee v Korunní 46

Díky chystanému festivalu jsem se dozvěděla taky o trendu sociálních kaváren. Tyhle podniky kromě kvalitní kávy nabízí taky pomoc lidem, kteří mají ztížené podmínky při vstupu na trh práce. Na jejich provozu se mimo jiné podílí například zaměstnanci se sluchovým postižením, sociálně znevýhodnění mladí lidé, kteří vyrostli v nepříznivém rodinném prostředí nebo v dětských domovech či lidé pečující o nemocného příbuzného. Zaujala mě především Naše kavárna v Thomayerově nemocnici, ve které pracují maminky dlouhodobě nemocných dětí.


Naše kavárna
Seznam všech zúčastněných podniků najdete v Knize kaváren, kterou můžete koupit přes e-shop mamacoffee. Kniha zároveň slouží jako voucher do každé z těchto kaváren, kde dostanete minimálně jednu kávu zdarma. 


Kniha kaváren
Publikace má úžasnou grafiku od ilustrátorky Veroniky Vackové, která s mamacoffee spolupracuje. Její grafika i ilustrace se mi moc líbí. 


Ilustrace od Veroniky Vackové pro HUGO bagel café

23 komentářů

  1. Super ilustrace, taky se mi moc líbí :)
    Kafe piju jenom velmi zřídka, ale doporučím to M., ten je kafař tělem i duší :) Díky!

    OdpovědětVymazat
  2. Parádní příspěvek! Prague Coffee Festival sice nestihnu, ale plánuji návštěvu Prahy a do některé z kaváren určitě zavítám! Jsem totiž taky kafař :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, u vás v Brně teď začíná Týden kávy:)

      Vymazat
    2. Já nejsem přímo z Brna a program na tento týden plný :-( Chjo ...

      Vymazat
  3. Kdyby ses tam vydala s ním, mohly bychom se tam potkat:) Bude tam totiž spoustu sladkostí.), výstavy fotek a tak:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že to bylo směřované ke mně :), protože to bychom mohli, potkat se. Proti sladkostem vůbec nic nemám a proti výstavám už teprve ne :)

      Vymazat
    2. No jasně, tak to naplánujem:)

      Vymazat
  4. Paráda, určitě některou z těch kaváren navštívím, skvělá akce. Jednu kavárnu pro handicapované znám z Řevnic a je jich po českých městech víc, jsou to kavárny financované ze zdrojů EU.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, ne všechny EU projekty jsou k ničemu.)

      Vymazat
  5. Skvělý doporučení, se tam možná zastavím :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Iri.Mam dotaz. Je to placena(ci sponzorovana ) reklama nebo tvuj cisty pruspevek? Viera Kachtikova,Zubri

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to můj čistý příspěvek.) Ty sponzorované označuju v klíčových slovech PR.

      Vymazat
  7. Dekuji.Viera
    PS:Krasne dny.

    OdpovědětVymazat
  8. U nás máme jeden podnik, který má podle mě ilustrace od stejné paní! Jsou nádherné a vždycky, když tam sedím, obdivuji je :)

    OdpovědětVymazat
  9. Super tip. Nekde jsem o festivalu cetla, lajkla ho na FB a pak na nej zapomnela. Ac jsem kavarensky povalec, kafe taky skoro vubec nepiju. Takovahle slava si ale aspon jeden salek zada...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To každopádně.) Ale i tak je v kavárnách takový výběr čaje a čokolád, že tam nekafařky klidně můžou proválet celé dny.)

      Vymazat
  10. Jee tak to je ráj!! Příští rok si ho nemůžu nechat ujít!!

    OdpovědětVymazat
  11. Milá Iri, tak to jsem si prostě musela uložit :) Moc děkuji za super tipy, kam na kávu! :) Jdu dál listovat :) Jolana

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)