Stránky

CO, JAK, PROČ? se zakladateli Dejmidarek.cz

Všichni s tím máme poměrně čerstvou zkušenost. Nakupování a vybírání dárků pro naše nejbližší může být někdy opravdu tvrdý oříšek. Každý se snaží pořídit věci, které udělají radost. Ale jak to odhadnout? Těžko. Obzvlášť když máte sedm sourozenců jako Matěj Pavelka. Každé Vánoce, narozeniny a svátky ho stresovaly natolik, že se rozhodl přemýšlet, jak si výběr dárků usnadnit. Spolu se svou ženou Evou vymyslel projekt Dejmidarek.cz, kde si lidé během celého roku vedou seznam věcí, které je zaujaly. Jejich rodina a přátelé tak mají jasno v tom, co jim udělá radost. Když se rozhodnou některou z věcí pořídit, konkrétní dárek se zablokuje, ale obdarovaný netuší, kdo z jeho blízkých se mu ho chystá pořídit. Moment překvapení tak zůstává.) Projekt funguje teprve od loňského podzimu a mně je moc líto, že jsem ho o Vánocích nestihla vyzkoušet. Naštěstí je tu ale brzy Valentýn a taky moje narozky, pro které už mám na Dejmidarek.cz připraveno několik veřejně tajných přání.) 

KLAMOU TĚLEM. Nenechte se odradit jejich výrazem. V reálu mají Eva i Matěj co pět vteřin pusu od ucha k uchu.) 

Součástí webu Dejmidarek.cz jsou také tipy na dárky, kde najdete inspiraci, pokud náhodou nevíte, co si přát.) V plánu je také blog a propojení s Pinterestem, na které se moc těším. Ale víte co mě baví nejvíc? Sledovat a komentovat kousky, které si přejí moji přátele. Dárková královna je rozhodně Olívka z blogu mode de boulangerie, která má perfektní nos na ty nejkrásnější dárky na světě. Díky ní jsem třeba objevila úžasný e-shop Ljus.cz s pečlivě vybíranými doplňky do bytu, které jsou stejně krásné jako praktické. A v tipech na dárky jsem narazila na spoustu skvělých nápadů jako jsou třeba boty, které si navrhnete sami. I ty si možná budu přát.)

Nemůžete sehnat boty podle vlastních představ? Navrhněte si díky Fun in design své vlastní
Nový rok plný umění. Kulturní diář od Papelote. (Tenhle dárek už jsem si na podzim pořídila sama sobě a můžu ho jen doporučit.)
Povlečení s kočičkou od holandské značky Snurk.

A teď už k samotným tvůrcům tohoto skvělého nápadu. Matěj a Eva jsou extrémně sympatický mladý pár, který miluje cestování, a svého tříměsíčního syna Huga. I na něj jsem se v rámci tří typických otázek zeptala.

CO nejnáročnějšího bylo na rozhodnutí spustit vlastní online projekt?

Rozhodnutí bylo turbo jednoduché. Naše rodiny jsou veliké a rozvětvené a z vymýšlení vánočních dárků pro desítky lidí na poslední chvíli jsme měli každý rok trauma. Řekli jsme si, že v nejhorším případě to bude užitečné aspoň pro nás :)

JAK dlouhá doba uplynula od prvního nápadu k finální realizaci?


Cca rok, ale šlo to spustit mnohem rychleji. Za prvé ani jeden z nás neuměl programovat, takže Matěj zkoukl všechny díly "Teorie velkého třesku" a "IT Crowd", a pak už to šlo samo :) A za druhé na začátku jsme nevěděli přesně, jak bude Dejmidarek.cz vypadat, tak jsme nahodili metodu pokus/omyl, experimentovali na našich známých a rodině, dokud z toho nevypadlo něco, co můžou používat i normální lidi. A pořád je to ve vývoji - třeba teď jsme se zaměřili na sekci s tipy na dárky.


PROČ jste pro svého syna vybrali v dnešní době celkem atypické jméno Hugo?


Hugo byl původně jen pracovní název, to jsme ještě ani nevěděli, jestli to bude kluk nebo holka. Problém nastal, když se Matěj do toho jména zakousl jak pitbul a nepustil ani přes výhružky půlky rodiny. Aspoň, že se mimi trefilo do pohlaví, mít holčičku Hugo by bylo ještě netradičnější :)


Nevím, jak vy, ale já jsem se teď docela nasmála:) Jestli chcete v zábavě pokračovat, mrkněte na Dejmidarek.cz a pusťte se do vybírání vašich vysněných přání. Pak už jen stačí pozvat na web svoje blízké a s napětím čekat, kdo z nich se rozhodne vyplnit vaše sny.)

10 komentářů

  1. To je výborný nápad! Četla jsem o tomto projektu u Olivky a asi se zapojím taky.. Povlečení s kočičkou bych brala!

    OdpovědětVymazat
  2. To je skvělé, skvělé :), díky za sdílení :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo, skvělé projekty sdílím vždycky moc ráda.)

      Vymazat
  3. To vypadá skvěle, asi začnu hned v lednu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je jasná věc, člověk nikdy neví, kdo a kdy se ho rozhodne podarovat.)

      Vymazat
  4. To je vážně skvělý nápad! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkný nápad! :)

    Na mém blogu probíhá giveaway o poukaz v hodnotě 500Kč. http://krolling-done.blogspot.cz/2014/01/giveaway-o-poukaz-v-hodnote-500kc-na.html

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)