Stránky

Jarní recyklace

Od svých zhruba čtrnácti let mám každé jaro stejný pocit. Potřebuju něco na sebe! Vyhážu celou kříň a zjišťuju, že v ní není nic, co potřebuju. Aktuálně to je jarní kabát, džíny, co dělaj hezkej zadek, jarní šaty, hezký tričko s dlouhým rukávem a košile, co by mi byla tak trochu velká. Pro ty, co mi moc nerozumí, přidávám fotky.)

Pinterest
Pinterest

Šaty Vienne a košile od Zdeňky Imreczeové
Triko od TIQE s ilustrací od Antimultivitamina

Protože ovšem máme jednu skříň pro celou rodinu (jako fakt.), je potřeba se některých kousků zbavit nebo je elegantně revampovat. Mezi moje nejbližší plány tak patří uspořádat bazar pro kamarádky nebo navštívit nějakou podobnou akci s trochu oficiálnějším rozměrem. Třeba fashion bazar ÝBRKÝBL, který se bude 4. až 5. dubna pořádat v kreativním prostoru GRID v Opatovické 18. Oblečení tady můžete zkusit prodat (a koupit si jiné a lepší.) nebo ho rovnou pověsit na věšák, na kterém bude všechno "zadara". Oblečení, které se neprodá, a vlastníci ho nebudou chtít zpět, organizátoří předají do dobročinných obchodů domova Sue Ryder. 

A mým dalším plánem na letošní jaro je pokračovat na svých výšivkových projektech. Chci si vyšít kapsu u džínů (to abych v nich měla ten hezčí zadek.), pak taky plánuju oživit jeden polštářek a velmi odvážně sním zároveň o tom, že si vyšiju nějakou tu ilustraci. Na závěr opět obrázková inspirace a taky tajné přání, ať do módních řetězců chodí čím dál tím míň lidí. O luxusních módě sněte jen přes Pinterest, poporujte tvorbu našich šikovných návrhářů, měňte a renovujte. Bude nám všem líp:)

Pinterest
Vyšívaná Love Story od Ivivy Olenick

20 komentářů

  1. Dobrý výběr fotek od oblečení až po výšivky. Moc pěkné. Také mám každé jaro ten pocit, ale tím, že sedím více doma, tak mě to nakonec zase přejde. Navíc na nákupy to chce čas, aby si člověk i občas něco vyzkoušel, takže ač jsem tomu dala celou hodinu v sobotu, tak samozřejmě je to málo. A mám pocit, že nákupy na netu nejsou o nic rychlejší. :-) Pokud tedy člověk nekupuje jen jednu konkrétní značku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně nejlepší je, když konkrétně ví, co chce, a čas od času si to dopřeje. Nejhorší jsou pro mě naopak takové ty nákupy "naslepo", kdy vyrazím do města něco určitého najít. Nikdy to nenajdu:)

      Vymazat
  2. Práve som včera robila revíziu letných tričiek a troch som sa "zbavila", ale len tak čiastočne:) veď ma poznáš:DD Z jedného bude tielko, z druhého asi vankúšik a tretie pre kamarátku. Myslím, že tou poslednou vetou si to pekne vystihla!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se moc těším, pokud předělávky na blogu uvidím. Tvůj recovery design je nejlepší. Love it.)

      Vymazat
  3. Iri, i já mám každé jaro stejný pocit!
    Z výběru se mi libí samozřejmě triko Antimultivitamína a ty béžové šaty od Zdeňky Imreczeové ( taky jsem na totiž už koukala).
    Minulý týden jsem si nechala šít takové dva minimalistické topy od Anouk du Polain a je skvělá!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ta má krásné věci, zatím ale odolávám.)

      Vymazat
  4. Napsala jsi to krásně, naprostý souhlas!
    Btw. Já bych potřebovala džíny, co dělaj poloviční krásnej zadek... Nevíš o nějakých? :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ha, ha, budeš se divit, ale já právě sháním podobný:))

      Vymazat
  5. Holky, myslím, že obě máte krásný zadečky i bez vyšívaných kapes nebo speciálních džín :-) I když ráda podporuji návrhářskou tvorbu, o džínech od návrhářů tedy nevím, ale skvěle sedí kalhoty i džíny od Guessu. A stačí i outlet, vyjde o dost levněji :-) S džínama prostě neexperimentuju. A šaty vypadají skvěle, ale na takový ještě musím doladit figuru :-) S výšivkama jste s Myynou fakt šikovný!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, děkujeme, ale já zatím za sebou moc výšivkových výsledků nemám.) Musím trénovat:) A džíny --- já nevím, ty levný prostě nic nevydrží, a přitom odolnost byla kdysi jejich podstata:) Ještě to musím vykoumat, už jsem byla v pokušení pořídit si džíny za 6000 Kč od Chatty, ale nakonec jsem odolala.

      Vymazat
  6. Moc pěkný článek :). Ten polštářek s ptáčkem je top. Taky bych si přála, aby lidé méně nakupovali v modních řetězcích, tak snad pomalounku :)...

    OdpovědětVymazat
  7. Super! Ono to odolávání řetězcům dost souvisí se znalostí materiálů a krejčoviny, kdo má o tomhle alespoň malýho tucha, nic tam nekoupí. Já už jenom recykluju své dávné a ještě dávnější nákupy, většinou z druhé ruky. Poskládat to do šik fazóny je ta úplně největší zábava:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a tady je vidět, jak málo ke změně spotřebitelského chování stačí - znalost materiálů a krejčoviny mám minimální, ale mám už jisté povědomí, které mě od řetězců odrazuje.

      Vymazat
  8. Iri, právě jsme naplánovaly vlastní blešák, takže kdybys (a i další dámy samozřejmě!) měla potřebu ještě něco vyhodit (čti prodat), případně si pořídit něco nového, přijďte 25. května do Containall :) Na prodávání nových výšivek je to ideální příležitost ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Hezká inspirace :-) Ten kabát na první fotce bych brala hned! A džíny, který mi budou fakt dobře sedět, sháním už děsně dlouho... asi se nakonec vykašlu na obchody a budu si je muset ušít sama... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bych byla docela zvědavá na výsledek, ušít džíny s dobrým střihem asi nebude zrovna jednoduchá záležitost, pokud to nebyl vtip.)

      Vymazat
    2. Bylo to myšleno vážně, šila jsem pánské a ty právě vypadají překvapivě dobře, tak si teď chci ušít i pro sebe. Ale máš pravdu, že u dámských asi bude trochu složitější udělat dobrý střih, aby hezky seděly, tak jsem sama zvědavá, jak to dopadne :-)

      Vymazat
    3. No, to je úžasný. Počkám si na výsledek a pak si u Tebe jedny objednám.)

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)