Stránky

Ilustrovaná kuchařka

V kuchařských knihách bývají většinou recepty a fotky. Ve starších vydáních často najdete i krásné ilustrace, které ovšem i v současném kulinářském světě zažívají skvělé časy. Řada ilustrátorů se na ně ve své tvorbě přímo soustředí, jiní zase spolupracují s kuchaři a jejich knížky doprovází stylovými obrázky. Tak jako australská výtvarnice Georgia Perry, která ilustrovala novou knížku Sachie's Kitchen věnovanou asijské kuchyni. Její autorkou je Japonka Sachie Nomura, která od mládí žije na Novém Zélandu. Původně se do téhle země přijela naučit anglicky, nakonec tady ale založila dnes super populární kuchařskou školu Sachie's Kitchen, ve které zábavnou formou předává svoje znalosti z asijské kuchyně. Ty získala vlastní praxí, cestováním a pozorováním kuchařského umění své rodiny a přátel. Kromě toho píše do časopisů, má vlastní TV show a teď už také svou kuchařku.




Fotky kuchařky zveřejnila Georgia Perry na svém webu

Výsledek je podle mě naprosto parádní a já mám teď hroznou chuť knížku koupit a začít podle ní vařit. Jen ty suroviny u nás vyjdou draze a navíc moje kuchařské umění není zárukou, že se investované peníze, čas a energie vyplatí.) Asijskou kuchyni mám ale moc ráda a díky naší mezinárodní rodině k ní mám i trošku vztah. Možná to ještě nevíte, ale kromě dvou sester mám také dva nevlastní bratry a jeden z nich má thajskou maminku.) A právě od ní jsem autentickou thajskou kuchyni ochutnala a dokonce i pomáhala připravovat. Pro jistotu mi ale bylo svěřeno jen krájení.) 


Co vy a asijské menu?

9 komentářů

  1. Iri, já miluju asijskou kuchyni. Měla jsem možnost před lety navštívit Čínu a díky našim průvodcům bylo jídlo skoro hlavním tématem naší návštěvy, ochutnali jsme toho nespočet a všechno mi chutnalo, dokonce i mravenci :-))). Ale čínská jídla co se dají koupit tady se s těi pravými nedají srovnat a určitě je to hlavně o dostupnosti těch surovin. Jo a taky jsme zjistili, že bez průvodců by jsme se tam s mužem asi ani nenajedli, z menu by jsme nebyli schopni si adekvátně objednat a hlavně vybrat slušnou restauraci "na úrovni" podle stolování a prostředí se to moc nepozná a tak když jsme byli jednou bez průvodce, zkusili jsme MC Donald - no radši ani nechci vědět co jsme to tam tenkrát jedli doklasického hambáče to mělo daleko :-))). krásné dny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wow, i mravence?.) Jinak děkuju za sdílení zkušenosti, musel o být fakt zajímavý zážitek! Až na toho mekáče, tedy:)

      Vymazat
  2. Parádní! Krásná!
    Kdyby to šlo, jedla bych jen asijská jídla. Absolutně mi vyhovují. Ale ne vždycky mám čas pomalu vyvářet pět hodin hovězí a podobně :). A taky bydlím v Praze v úplný díře a nejbližší kvalitní asijský obchod je ve městě. No prostě, samé výmluvy! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já myslím, že zrovna vy doma asijská jídla máte docela často. I přes ty výmluvy.) A díky Tobě jsem i v Praze ochutnala skvělý vietnamský jídlo.

      Vymazat
  3. Ilustrovanou kuchařku vidím poprvé a vypadá výborně! Asijskou kuchyni mám ráda, ale ještě nikdy jsem neochutnala tu pravou. Ještě když jsme bydleli v Brně, měli jsme to z domova v Údolní ke Koishi, nejlepší sushi restauraci snad v celé střední Evropě, asi jen 100 metrů a přesto jsme se tam nikdy nevydali. Ale to je asi časté, že? Člověk nikdy nejde tam, co má hned u nosu :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, tak to někdy bývá.) O do Koishi bych se někdy ráda podívala. Ale z Prahy je to strašně daaleko:)

      Vymazat
  4. nikdy predtým som nevidela ilustrovanu kucharku a vidim, ze kreativite sa naozaj medze nekladú :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že většinou jsou ilustrované jen ty pro děti:) Ale jak je vidět, i dospělá verze může být hodně povedená.

      Vymazat
  5. O téhle autorce nevím, ale kuchařka vypadá velmi zajímavě.

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)