Stránky

Design Expo-Vente

Praha se od 1. června nese v duchu Francouzského týdne, jehož cílem je podpora francouzsko-českého přátelství. To se děje prostřednictvím rozmanitých akcí, které představují francouzskou kuchyni i kulturu. Funguje to ale i naopak. Francouzi poznávají nás. Konkrétně české designéry a umělce, kteří se v neděli sešli v Písecké Bráně, kde asociace Prague Accueil v rámci svého programu Prague Insolite uspořádala prodejní přehlídku talentovaných českých tvůrců. Akce ale byla přínosná i pro Čechy. Já jsem například objevila krásné věci od Dany a Anežky z Durch Dua, konečně si pořídila šperk od 2d3D a příjemně si popovídala s Hankou Vinklárkovou. Zároveň jsem si od ní konečně koupila mou vysněnou mističku s pandou, nad kterou se už rok rozplývám na Pinterestu. Doufám, že Domi to bude mít stejně, protože jí ode mě za týden dostane k narozkám.)

Prodejní přehlídka Design Expo-Vente v Písecké Bráně. 
Textilní a interiérové doplňky od Durch Duo jsou něžné a jemné. Nejvíc jsem se zamilovala do plstěné lišky a tapetového ledního medvěda, kterého mi dokonce schválili i doma. Hurá!
A zatímco na medvěda si ještě chvilku počkám, lišku už mám doma.)
Moc dlouho mi ale nevydržela, po návratu domů si lištičku zabrala Domi a udělala z ní liščí spřežení pro Elsu a sněhuláka z Ledového králoství, které táhnul Little Pony.)
Holky z 2d3D s sebou měly nejnovější kolekci a taky starší kousky za speciální ceny ...
Tak jsem si hned jeden pořídila.)
Tvorbu Hanky Vinklárkové jsem si přes samé povídání zapomněla vyfotit, tak jsem se to aspoň takhle snažila dohnat doma. Moc se těším, co na mističku s pandou řekne za týden Domi.
Aby těch lišek nebylo málo, pořídila jsem si ještě notýsek od Mou.

Francouzský týden potrvá do 13. června, některé jeho akce je ale možné navštívit i v dalších dnech. Třeba výstavu Secese a Art Déco v Galerii 35, která představí významné francouzské ilustrátory jako byl Jules Chéret či Gustave Fraipont. Výstava grafického umění z přelomu 20. století je otevřena do 18. června. Další fotky z nedělního designového dne v Písecké bráně najdete na FB Můj dům, můj squat

Vystavené plakáty lákají k cestování vlakem nebo vychvalují přednosti kvalitní gastronomie.)

Žádné komentáře

Okomentovat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)