Stránky

Kat's Création

Současný svět je plný krásné inspirace. Všude je jí totiž plno. Respektive online je jí plno. Možná až nezdravě plno. Každý den si říkám, že s tím věčným stalkováním krásných věcí musím přestat. Jenže to vždycky skončí tak, že když dopíšu něco pracovního, dostanu chuť na takový malý neškodný relax. A tak si čtu o lidech, kteří tu současnou krásu tvoří, a představuju si, že je znám a rozumím jim, protože dělám to samé. Jenže nedělám. Jenom o tom čtu. A objevuju. Teď naposledy francouzskou výtvarnici a keramičku Katiu Soussan, která doslova srší nápady. Kreslí, dělá vlastní keramiku a dodává vintage kouskům nový život. A zároveň to umí hodně dobře prezentovat. Svoji tvorbu totiž nabízí v jednotném balíčku, ve kterém dostanete nějaký ten zrenovovaný kousek, ilustrovanou keramiku a k tomu ještě třeba vyšívaný polštářek. Všechno to k sobě perfektně ladí a vy tak nemusíte hledat jinde. Já bych tedy nehledala. Kdybych stejně jako Katia žila v Paříži, hned za ní zajdu, a na nějakém tom balíčku se s ní jdu domluvit. Nebo ji poprosím, aby Domi nakreslila něco na zeď. To ona totiž taky dělá. A vypadá to tak, jak bych chtěla, aby moje bydlení jednou vypadalo. Ale jenom kdybych žila v Paříži, Barceloně nebo Londýně a živila se něčím hodně bohémským. V Praze si na to netroufám.)

Vintage interiér podle Kat
V mých očích dokonalý dětský pokojíček. 
Stejně tak i porcelán.
Asi vás nepřekvapí, že tyhle lištičky a kočičky si získaly moje srdce. 
A tenhle kocourek Franckie je dokonce k dispozici u Kat na eshopu. Stojí 38 eur, tedy o něco méně než celodenní lístek do Asterix Parku, kam se v létě chystáme ... ale zkouším odolat. Ale do wishlistu na Dejmidárek si ho dám.) 
Zdrojem všech fotek je web Kat's Création, další fotky najdete na jejím krásném Instagramu.

3 komentáře

  1. Ha, Katiu tam má vyfocený časopis Frankie a stejné číslo jako jsem si koupila já v Holandsku! :)
    Ten časák je fakt boží.
    Moc pěkné věci, i ten interiér je fajn, i když dětský pokojíček je torchu jako z hororu :)))
    Keramika mě taky láká, ale mám pocit, že už bych se z toho asi zbláznila. Je toho tolik, co by mně bavilo...
    Jinak fakt moc krásný výběr, je to přesně podle mého gusta.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, mě přijde, že dneska už jedna profese nestačí. Zdá se mi, že je strašně moc lidí, co zároveň kreslí, fotí, dělaj stylistky, píšou a ještě k tomu zvládají tvořit keramiku. A já jen koukám a nestačím se divit:)

      Vymazat
  2. Těmihle věcmi si vyskládat celou kuchyň... ach :)

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)