Stránky

První kulaté narozeniny

Říká se, že člověk na svých dětech nejvíc vidí, jak stárne. I já jsem za dobu svého mateřství zestárla. O celých pět let. Vůbec se mi ale nezdá, že to tak hrozně letí, jak všude kolem slyším. Vždyť jsou ty děti tak strašně dlouho malé. A je to dobře, protože člověk získá hodně času, aby díky nim zmoudřel, a v hodně věcech se poučil. Někdy bych si přála vidět své druhé bezdětné já. Zajímalo by mě, jak moc bych byla bez mateřství jiná. To ale nikdy nezjistím a tak se aspoň snažím o zachycení reality. Vedeme si s Domi deníček, ale v poslední době ho dost zanedbáváme. Ještě, že máme tenhle blog, který zachycuje naše narozeninové reporty. Tady je ten letošní s fotkami od mé lásky a mojí mladší sestry Anežky. Díky jejich profi foťákům a akčnímu nasazení Domčina oslava vypadala jako večírek malých filmových hvězd.)

Když (letos sedmnáctiletá) Anežka zrovna nefotila, tak si hrála.)
Loni si Domi přála dort s Hello Kitty, letos chtěla s tučňákem. V Erhartově cukrárně se jim opět moc povedl. Krásné retro talířky a kelímky jsou z Ljus

Oslava byla ve Vypáleném koťátku a tak se všichni pustili do malování keramiky. I stylová mamka Ali se svojí Sárou.) Na stole dlouho zůstal jeden nerozbalený dáreček, ve kterém se skrývalo ...
... parádní prstové tetování. A zábava byla zaručena. Holky ochotně stály ve frontě u umyvadla, kde jim Anežka tetování aplikovala. Girlanda je od Ice Ice Baby a autorkou toho krásného balícího papíru je japonská ilustrátorka Yukiko Taima, která napsala a nakreslila A Ballet Girl
Černobílý detail na girlandu. Se stejným motivem mají v Ice Ice Baby i pexeso.
Bylo mi jasné, že Domi dostane hromadu dárků, a náš pokojíček bude opět o něco víc praskat ve švech. Snažila jsem se tedy krotit, ale téhle vintage barbíně jsem nemohla odolat. Narazila jsem na ni v dětském second handu v Dejvicích a měla z ní opravdu radost. Hrála si s ní hodně opatrná holčička, protože Barbie je jako nová, koně stále chodí a ještě jsme jako bonus dostaly dva malé poníky navíc. A Domi samozřejmě šílela:)

10 komentářů

  1. Skvělý večírek!! :) A Tobě to s tím krátkým střihem hrozně sluší!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Oli, ale co Ti budu povídat ... už se mi stýská:)

      Vymazat
  2. Parádní oslava:) Ten dort je úžasný:)) Můj oblíbený večerníček:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dort byl i moc dobrý, příští rok bych už mohla zkusit upéct konečně nějaký vlastní.)

      Vymazat
  3. Dominičce velká gratulace! I mamince a Anežce za krásnou výzdobu a zábavu! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jee super report, Iri :-) Oslava byla paradni a uz se tesim na tu misticku, kterou jsme tam vyrobili :-) Btw to tetovani ma Sara porad na ruce, drzi fakt solidne (ale je pravda, ze ji kvuli tem nestovicim ted moc nedrhnem :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ha, ha, tak to my už o něj přišly během oslavy, tatínek Sárince dobře poradil to předloktí místo prstů:) A mističku budete mít zítra doma, moc se vám povedla.

      Vymazat
  5. Iri, nechci Ti brát iluze, ale až s druhým dítětem poznáš, že to opravdu letí šíleně, s jedním je to v pohodě :-) Domči samozřejmě vše nej!

    OdpovědětVymazat
  6. To vypadá na parádní oslavu. Všechno nej Domi i tobě!

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)