Stránky

Vzpomínka na prázdniny

Každý rok to mám stejně. V květnu se začínám těšit na prázdniny, ty si pak naplno užívám a v září už se nemůžu dočkat, až vypukne podzim. A pak zima. A pak Vánoce.) Děti to ale mají jinak. Ty by letní prázdniny chtěly mít pořád. Obzvlášť když byly tak nabité jako letos. Domi byla poprvé v Paříži, podruhé v Londýně a po několikáté si užívala léto na Lipně včetně obří Lego přehlídky. Musím říct, že cestování zvládala naprosto skvěle a to i ve chvíli, kdy celá promočená a hladová postávala pod Eiffelovkou a prosila mě, že už jsme ji viděly, a můžem tedy zpátky do hotelu:) No, místo toho jsme šly do obřího akvárka Cinéaqua, kde se jí brzo vrátila dobrá nálada. V Londýně bylo naopak nečekaně obrovské vedro, ale naštěstí tu je spoustu hřišť a parků, takže to bylo spíš příjemné překvapení. Ale dost slov. Následují fotky. Tady je náš fotoreport prázdninových vzpomínek. 

Ve Francii jsme si užívaly hodně hřišť a parků, kde člověk viděl samé tatínky se dvěma a více dětmi - wow.) Taky jsme si vychutnávaly ovoce a sladkosti z místních trhů a obchůdků a s o dost menším nadšením procházely rušné pařížské centrum, které bylo v červenci plné pláštěnek a deštníků ... 

Mix hřišť a parků v Paříži a v Roissy en France, kde jsme první noc spaly. 
Kromě malin jsou všechny fotky z vyhlášeného pařížského obchodu se sladkostmi À la mère de famille.
V souboji Eiffelovka versus kolotoč to u dětí na plné čáře vyhrála pouťová atrakce.) A mořské kino se jim taky moc líbilo. 
Tady jsme v Paříži spaly a kromě té hezké chodby, jídelny a terasy s nábytkem od Vitry to byla fakt příšerná zkušenost. Nepříjemný personál, rozpadající se postele a ignorace toho, že Domi sní na snídani maximálně jeden croissant, takže by nemusela platit deset euro jako dospělá:)

V Londýně mě zaujalo obrovské množství kadeřnictví různých stylů, vždypřítomná zeleň, designové obchůdky a příjemné kavárny a restaurace. 

Park v Geffrye Museum, slevy v Twentytwentyone a interiér jednoho hezkého květinářství v Islingtonu
Mix londýnských kaváren a restaurací

Bleach London. Kadeřnictví, kde vám udělají takový ty bláznivý účesy v barvách cukrový vaty. 

A odsud zase vyjdete jako rockabilly girl.
Trasu Paříž-Londýn jsem se snažila přizpůsobit tak, aby to každou z nás (Domi, Anežku a mě.) bavilo. Proto ty hřiště, sem tam nějaká móda a kosmetika, ale našla jsem si čas i na design. Report z výstavy současného designu najdete tady, článek o obchodě s udržitelným designem zase tu. A v magazínu Bonami si můžete zpětně přečíst moje letní designové průvodce po Paříži a Londýně. Něco už je pasé, něco se ale stále bude hodit. Tímto se s létem loučím a budu se na něj těšit zase příští rok. Teď už se jdu pomalu připravovat na Vánoce:)

6 komentářů

  1. Londýn jsem Ti upřímně záviděla :)... A Paříž... hmmm... no, je svojí arogancí vyhlášená :))). Stačila mi jednou. Ale ostatní místa ve Francii jsou mnohem příjemnější! Hezký zbytek léta, Iri.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, to je pravda, už v Roissy to byl rozdíl. No asi jako v Praze .. a třeba Brně :))

      Vymazat
  2. Bůůů, mně se stýská po létě :( Nechcu Vánoce, chci červenec (a Londýn)! He, asi jsem děcko či co:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ha, ha, asi:) Ale Ty jsi taky byla donedávna ještě školou (skoro) povinná, tak asi proto:) A léto v Londýně, co si budem povídat, to je prostě super :)

      Vymazat
  3. Krásné shrnutí! Hned bych někam vyrazila :).

    OdpovědětVymazat
  4. Hezké shrnutí, Paříž jsem zažila jednou a čekala jsem od toho trochu více, ale je možné, že jsem měla jen vysoké očekávání. Poslední dobou stále více a více tíhnu k Asii, ale tam mám zase problém s létáním. Tento rok už budu muset překonat strach z létání a někam se vydat :)

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)