Stránky

Designblok 2014, Openstudio

Tak tady bych nejradši strávila celý den a nahoře v podkrovních pokojíčcích klidně celý život.) Dům U Minuty na Staroměstském náměstí je vevnitř i zvenku nádherný a není divu, že si jeho prostory vybrali organizátoři dalších dvou design akcí. V listopadu se tady bude pořádat Prague Design Week a v prosinci pak Designsupermarket. Teď ale zpátky k Designbloku, který toho v rámci Openstudia nabídl opravdu hodně. Ze všeho nejvíc mě okouzlily vázy od Milana Pekaře s ilustracemi od jeho ženy Mi won McGhee. Série se jmenuje Smartphone Dynasty a jsou na ní zachyceny takové typické situace ze života jako je svatba, nakupování, procházka s dítětem nebo dělání vlastního selfie. Lidé na obrázcích drží v ruce svoje smartphony a na každé váze je tak rovnou ikonka na sdílení - Facebook, Pinterest a Twitter.)

A tady je možná i Google Plus.) Vázy od Milana Pekaře a jeho ženy Mi won McGhee ze série Smartphone Dynasty
Aaah, tady i Instgram, jak jinak.)
Tyhle malé stojí 6000 korun a hádejte co - já je chci.)
Taky se mi moc líbily vázy od Romany Vyhnánkové ze studia Muck, které má na svědomí třeba rekonstrukci Bistra 8. A nádobí od Markéty Držmíškové, které vzniklo ve spolupráci s ilustrátorkou Ilonou Polanskou. Ta zároveň spolu se svým kolegou Lukášem Tomkem, se kterým funguje ve dvojici Tomski&Polanski, nakreslila povedený komiks pro Linku bezpečí. Stejného úkolu se ujali i další ilustrátoři včetně Veroniky Jirouškové z ArtKiosku, která stojí za spoustou krásných výloh a instalací. Třeba pro Pietro Filipi

Nádobí od Markéty Držmíškové
Komiks Pro linku bezpečí od Veroniky Jirouškové
Vázy od Romany Vyhnánkové
Pár hezkých minut jsem strávila v showroomu vydavatelství edition lidu, kde jsem objevila krásnou knížku pro děti o lišákovi Ludvíkovi, který děti provází lesním královstvím. Knížka vznikla v roce 2012 jako diplomová práce Lenky Křikavové a prohlédnout si ji můžete tady



Knížka je překrásná, ale místy bych lehce poladila text. A opravila "aby jsi" na "abys".)
A když jsme u té přírody, hodí se zmínit taky krásnou práci polského dua Kosmosproject, pod kterým se skrývá Ewa Bochen a Maciej Jelski. Tihle dva neustále hledají harmonii mezi přírodou a moderním světem, kterou chtějí interpretovat prostřednictvým svých projektů z oblasti umění i produktového designu.



Tohle jsou fotky z webu Kosmosprojcet, protože jsou mnohem hezčí, než ta moje jedna. V Openstudiu je k vidění jen plechový medvídek a taky koberec z kolekce The Cure, který je utkán z vlny s příměsí borovicového dřeva.

A jak jsem se v úvodu zmiňovala o těch krásných pokojíčcích, tak tady jeden je. Stvořila ho 
Bara Perglova v rámci workshopu s online magazínem Soffa a seriálu Meet Czech Design.

3 komentáře

  1. Iri díky, na designblok jsem si myslela, že se zvládnu podívat, ale zatím to vypadá, že se nedostanu...tak se tady pravidelně kochám!Krásné dny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mám radost, že kochání můžu zprostředkovat:) I Tobě krásné dny, Luci.

      Vymazat
  2. Všechno krásné! Líbí se mi i THE SEA CULT a hlavně Tom a Polan Ski jsou super, nechápu vůbec, že se o nich dozvídám teprve až teď. :)

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)