Stránky

Hezké a české. Nové hračkářství Hugo chodí bos.

V poslední době se hodně mluví o tom, jak mezi nejčinorodější podnikatele patří maminky s malými dětmi. Srší totiž nápady, které se jim zrodí v hlavě často právě na mateřské. A svoje sny se nebojí plnit. Tak jako fotografka Adéla Husáková Kantůrková, která s narozením dcery začala shánět hezké české hračky. Zjistila ale, že není žádná možnost, jak je koupit na jednom místě. Představovala si prostor s ucelenou nabídkou kvalitních věcí pro děti vyrobených u nás a svoji vizi, kterou nosila v hlavě zhruba dva roky, uvedla tenhle týden do reality. Ve čtvrtek v centru Prahy spolu s kamarádkou z dětství Barborou Sahánkovou otevřela ryze české hračkářství Hugo chodí bos. Najdete ho v Řeznické ulici 12, kousek od mamacoffee a Divadla Minor. Tradiční i současné dětské hračky a doplňky jsou zároveň k dostání také online v eshopu Hugochodibos.cz.

Hugo chodí bos nabízí spoustu klasických českých hraček jako třeba dřevěné kostičky Topa, kufříky Kazeto, plechová autíčka Kovap nebo nafukovací zvířátka od Fatry.
Zároveň tu ale jsou k dostání krásné hračky od mladých českých designérů a ilustrátorů. Třeba Divadlo v Bedně od Unlimited Design a Ušito nebo vystřihovánky od Pepe hračky. O ilustrace v interiéru stejně jako o logo značky se postarala Karolína Stryková z Tabletters.
Kájiny ilustrace slouží také jako motiv tašek, které jsou ušité opravdu z pevného plátna. Kromě kostiček a rybičky je na fotce taky Kazoo - moje oblíbená hračka z dětství, kterou jsem Domi musela pořídit taky:)

A samozřejmě nezůstalo jen u Kazoo. V pozadí je Kazeto kufřík s princeznou Karličkou, nahřívací liška od Šapito a Domino jedné velké rodiny od Miktoys

Zboží v novém obchodě Hugo chodí bos je nejen krásné a kvalitní, ale především české. "Vše, co si od nás odnesete, bylo vyrobeno Čechách a nemuselo k vám cestovat přes půl světa. Produkty jsou navíc opatřeny potřebnou certifikací,” uvádí spoluzakladatelka projektu Adéla Husáková Kantůrková a její kolegyně Barbora Sahánková doplňuje, že výběr takových hraček nebyl úplně jednoduchý. Řada větších českých značek totiž hračky nechává vyrábět v zahraničí a naopak menší výrobci zase v některých případech nemají potřebnou certifikaci. Holky tak za sebou mají obrovský kus práce a můj velký obdiv, že tenhle krásný projekt dotáhly do konce. Návštěva v novém hračkářství je jedna velká radost a já už se těším, až tam podruhé půjdu i s mojí Domi. 

11 komentářů

  1. Super, musím se tam jít taky podívat :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju za inspiraci! Už jdu pokukovat po internetových stránkách ;)
    http://kamenurazu.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo, web se ještě ladí, ale eshop už funguje.

      Vymazat
  3. Uz se taky do Huga moc tesim, je to skvelej napad. Ja doted kupovala ceske hracky u branekdetem nebo na fleru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě je to skvělý nápad, který tu chyběl:)

      Vymazat
  4. Úplně se mi zastesklo po plovací sadě z dětství, rybě a žábě! :-( Ale mááám meloun Kazeto a je super. :) Obchod vypadá krásně, úplně jiný level. Mohli by i oslovit Břichopase nebo Emalunu! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mají v plánu spoustu dalších českých hraček a postupně budou výběr určitě rozšiřovat:) A já si je z dětství nepamatuju, tak jsem je koupila aspoň teď:) A kufr máme pomerančový.)

      Vymazat
  5. Držím palce. Jen aby tenhle super projekt prežil. Moc mu to přejeme. Pavel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, přeju projektu to samé:) Díky za komentář.

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)