Stránky

Španělská značka dekorativních samolepek Chispum vstoupila na český trh.

Vymýšlí je umělci z celého světa, vyrábí se ale na jednom místě - ve slunné Barceloně. Řeč je o dekorativních samolepkách španělské značky Chispum, která funguje od roku 2003. Samolepky na zeď byly v té době čerstvým hitem, který se mezitím rozrostl do obrovských rozměrů. Lidem se tenhle snadný a efektivní způsob, jak rychle zkrášlit interiér, zalíbil a portfolio společnosti se tak plynule rozšiřovalo o další produkty. Třeba o samolepící tapety, tabulové samolepky nebo dočasné tetování. Nejen pro děti.)

Samolepka Cat girl od Lady Desidie
Samolepka Klee, jejímž autorem je španělský ilustrátor José Luis Merino.
Hravá samolepící tapeta od Helen Dardik
Dekorativní samolepky Chispum se pravidelně objevují na Bonami, kde s nimi zrovna příští týden bude další kampaň. Novinkou je ale jejich prodej ve studiu One space - projektu, který celkem nedávno vznikl jako rozšíření značky Space4kids. Podívat se na ně můžete v showroomu na Hradčanské, kde vás hned po příchodu uvítá omalovánková tapeta. A protože mě španělská značka v souvislosti se vstupem na český trh poprosila o spolupráci, dostala jsem od ní dva milé dárky na zeď. Spinkající mráček a zasněnou kuchařku od Lady Desidie, kterou já prostě miluju. 

Pohádka o tom, jak drsný Javirroyo nakreslil něžný mráček
Dream by Lady Desidia
Až na nějaké drobné doplňky jsem s interiérovými nálepkami zatím neměla pořádnou zkušenost a tak jsem si představovala, že to bude easy peasy. Chyba. Aplikace vyažduje jemnost a trpělivost, což jsem si uvědomila až poté, co jsem roztrhla začátek nápisu "I'm a dreamer". Nad Domčinou postelí je tak nalepený jen samotný mráček, ale i tak vypadá moc krásně. Samolepka od Lady zatím visí jako plakát, protože si nejsem úplně jistá, kterou z našich zdí nakonec ozdobí. 


I´m a dreamer by Javirroyo, deka je z HNST.LY
Ballet Girl z Baobabu
Dream by Lady Desidia a spousta našich srdcových záležitostí. Třeba knížka gara jaka, modrá panenka nebo lampička z mého starého pokojíčku, která je nově součástí našeho čtecího koutku. 
Medvěd za 15 Kč z M&S má po barevné úpravě od Domi nedocenitelnou hodnotu. Alespoň pro mě.)

9 komentářů

  1. Upřímně by mě zajímalo, jestli někdy čeští výrobci přestanou vyrábět ty nálepky na zeď, které jsou stále na trhu a dost už za zenitem a trochu se inspirují tímhle...
    Medvěd je dokonalý! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, to je pravda.)) Museli by ale navázat spolupráci s našimi talentovanými ilustrátory. Taková samolepka na zeď od Marie Makeevy třeba, hmm, to by se mi líbilo.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, to jo, to by se mi taky líbilo :). Jenže ono je mnohem jednodušší dělat výseky z jednoduchých návrhů dělaných v počítači. :/

      Vymazat
  3. Já samolepky v českých končinách v interiérech nemůžu ani vidět :D Obvykle je to děs a hrůza. Ale je to škoda, protože zrovna taková jednoduchá věc jako samolepka může totálně změnit ráz interiéru a celý dojem jednoduchým způsobem. Tyhle samolepky jsou boží, já se zamilovala do téhle: http://www.chispum.com/vinilo-infantil-amigos-para-siempre, připomíná mi to lišku z Malého prince :) <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm, moc krásná:) No, teď už to bude jen lepší, když se dají věci od Chispum koupit i u nás.)

      Vymazat
  4. Ten medvěd je nejkrásnější (!). A ty samolepky jsou opravdu krásné.

    Girl from countryside

    OdpovědětVymazat
  5. Moc se mi líbí ta polička na drobnosti pod mráčkem. A taky ten rámeček s kulatým rohem. Už jste nalepili druhou samolepku? :)

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)