Stránky

Stylová finská snídaně

Hrozně mě baví sledovat práci lidí, kteří se v oblasti designu věnují více věcem najednou. Píšou, fotí i dekorují a díky tomu se dostávají k hodně k zajímavým projektům. Jeden takový mě v poslední době zaujal ve Finsku. Jde o půvabné bistro Block by Dylan v Helsinkách, do kterého podle fotek toužím zajít na příjemnou snídani nebo oběd. Za vzdušným interiérem, který na první pohled zaujme dřevěnými obklady a zajímavou grafikou na stěnách, stojí interiérové designérky Suvi-Maria Silvola a Laura Seppänen. Zatímco Suvi se soustředí převážně na navrhování interiérů, Laura o nich v roli editorky webu magazínu Deko také píše, a zároveň působí jako stylistika. Líbí se mi její čistý styl a práce s výraznými detaily. Laura se jim rozhodně nevyhýbá, ale umí je použít tak, aby nenarušily minimalistickou harmonii. Výsledek je tak přitažlivě elegantní a člověk od něj nedokáže odtrhnout oči. A to samé platí i pro Lauru - půvabnou tmavovláskou s tajemným pohledem.






Bistro Block by Dylan v Helsinkách, foto: Pauliina Salonen, zdroj: Laura Seppänen, Autorkou ilustrací je Jenni Ritamäki
Laura se chystá na focení svého bytu, který vypadá takhle...


... krásně. Další fotky, které pořídila Pauliina Salonen, najdete u Laury na Facebooku.
Lauru můžete sledovat také na Pinterestu a samozřejmě i na Instagramu, u kterého zatím stále odolávám, protože tu pořád nemám zřízený účet. Ale když vidím, kolik inspirace na něm proudí, asi to budu muset brzy napravit. Co si o Instagramu myslíte vy? Baví vás, jste na něm aktivní? Já se bojím další ztráty času, ale možná to v tomhle případě stojí za to. Nevím.)

7 komentářů

  1. Tak v takovém bistru bych se cítil jako doma..krása!

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, jen by nás tam asi místní po včerejšku neviděli rádi:)

      Vymazat
  2. Krásné bistro i byt, Laura je moc šikovná! :)
    Taky jsem se instagramu dlouho bránila a nakonec jsem podlehla a doporučuju! Ale je to další žrout času podobně jako facebook, tak je možná lepší ho ani nezkoušet :))

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem ve fázi stahování se. Na internetu jsem pár minut denně. Skutečný život a lidi jsou trojrozměrní! A tak to má být.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svatá pravda Lucie. Pro osobní účely se ho snažím taky využívát pořád míň a míň. Ale pracovně...bez něj to holt nejde.

      Vymazat
  4. Pěkná inspirace, takhle se dokážu ztratit na Pinterestu. A Instagram? Nahradil u mě Facebook - nová virtuální přátelství... Každý si tam najde svoje, já tam chodím už spíš kvůli lidem, které znám osobně

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)