Stránky

Ireno domů!

Když jsem tenhle plakát k polskému filmu z 50. let poprvé objevila přes web Terryho ponožky, okamžitě jsem ho chtěla domů. Tehdy ale nebyl k prodeji, tak jsem na něj během let postupně zapomněla. Připomněla jsem si ho až v souvislosti s filmem Píseň moře, jehož plakát jsme si do ponožek šly s Domi nedávno vyzvednout. Irena tam byla vystavená a já po ní opět začala toužit.) Pořád ale nebyla k prodeji. No a pak jsme měla narozky, konkrétně včera, stal se zázrak a plakát mám. Teď už jen zbývá podívat se na ten komunistický skvost o odvážné Ireně, která se vzepřela manželovi, a rozhodla se pracovat jako řidička taxíku. Její muž, který původně nechtěl vůbec připustit, aby šla do zaměstnání, se s tím nakonec smířil a všechno dobře dopadlo. No, já pracuju doma, takže tohle zvolání je pro mě zbytečné, ale jinak si myslím, že by moje rodina uvítala, kdybych se místo práce věnovala například více rodinnému vaření. Takže u nás je to spíš: Ireno, k plotně.)))








Plakát s Irenou jsme pověsila nad můj pracovní koutek, kde mu dělají společnost domečky od Michelle Carlslund, které jsem teď nově přetvořila na šipky.)

7 komentářů

  1. Pokaždé, když odcházím z biografu z nějakého zajímavé filmu, beru si plakát. Zatím mám doma vyvěšený jen jeden - z filmu Vicky, Cristina, Barcelona - ta fotografie je nádherná. Nicméně musím podotknout, že retroplakátům se málokterý vyrovná, teď všichni vybírají scény z filmu - není v tom žádná fantazie, škoda :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, dřív to byla samostatná umělecká kategorie..tak aspoň, že se dají koupit.)

      Vymazat
  2. Staré filmové plakáty jsou moje láska! Jednu dobu jsem si na webu Terryho ponožek dost ujížděla a trávila hodiny prohlížením plakátů.
    Ten Tvůj je překrásný!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To taky dělám:)) A tenhle se fakt povedl, skvělý barvy a hlavně ten název filmu, to je prostě pecka:)

      Vymazat
  3. Vtipné a oku lahodiace farby :-)

    OdpovědětVymazat
  4. ...a ešte !, aj ja som sa zamilovala do plagátu filmu Tak ďaleko, tak blízko, o autistoch...je tam aj môj syn :-)...mám ho na blogu, v kuchyni,....ale len maličký,lososovo- tyrkys,... dúfam, že si ešte zoženiem veľký...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten je opravdu krásný a dá se přes web filmu stáhnout ve vysokém rozlišení. Děkuju za upozornění na zajímavý počin.

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)