Stránky

5 důvodů, proč se těším na podzim

Vzhledem k tomu, že nám letos prázdniny začaly už v červnu, kdy jsme vyrazili do Turecka, jsem tenhle rok celkem nabažená. Cestovali jsme celý červenec a kousek srpna a vedro navíc bylo i v Praze. Takže jsme se s Domi pořád někde koupaly, jedly zmrzlinu a nosily letní šaty. A já jsem se tak docela začala těšit, až se léto pomalu změní v začátek podzimu. Mám k tomu totiž hned několik důvodů. Konkrétně pět:

1. Domi jde poprvé do školy

Tuhle dálost prožívá celá naše velká rodina a řádně se na ni připravujeme. Finišujeme renovaci pokojíčku, máme nakoupenou povinnou výbavu, pečeme veselé perníčky a kupujeme krásné nové oblečky. S posledním prázdinovým dnem se rozloučíme na výstavě Večerníček ve Valdštejnské jízdárně. Zatím jsme byly na Kampě, ale tady to má být o dost větší a lepší.

Počítač plný pohádek zatím spíš nahrazuje televizi, ale třeba bude ve škole potřeba dřív, než si myslíme. Podložka je od Andrey Kang z Poketa.


Domi perníčky miluje a tak mě napadlo, že bych je občas mohla dělat i na svačinu. Tohle je zatím malý předškolní test. Safari formičky jsou od Tescomy z kolekce Delícia Kids, Hello Kitty z H&M.
Povídání o mamince a tatínkovi. Nový večerníček od Kristiny Dufkové.
2. Pořídím si módní podzimní novinky

Letošní dovolenou jsem strávila v kraťasech, tílku, vintage šatech a sedm let starých plavkách. Jsem přímo hladová po nových věcech, jejichž pořízení si plánuju patřičně vychutnat. Samozřejmě se budu snažit o to, aby to bylo co nejvíc v souladu s udržitelnou módou, ale nejsem si jistá, že všem svůdným novinkách, které jdou proti ní, odolám. Koukám po českých značkách, hledám v sekcích Zoot Lokál a Zoot Originál nebo Ojju (ve férových podmínkách šité boty a kabelky ve Španělsku), ale třeba takové prádlo... to asi trošku zhřeším.

Tunika 7 dub, černá šála, svůdná podprsenka, taška Goshico z charitativní kolekce, kabát od Josefíny Bakošové, boty OJJU
3. Bude se mi mnohem líp psát

Léto je skvělé období, během kterého si člověk může krásně odpočinout. Když ale musí pracovat, nestojí to za nic. Plískanice za okny naopak znamenají, že doma je klid, teplo a útulno, a za počítačem dobře.) A těch knížek, co se chystám přečíst... :)

Tohle je jedna z nich. George Nelson: Architect, Writer,  Designer, Teacher. Koupeno už v únoru ve Vinohradském pavilonu (jako dárek od mé lásky k Valentýnovi.), stále nepřečteno...

4. Horký čaj, káva a čokoláda dostanou nový rozměr

Kafe si dopřávám i přes léto a sezení na zahrádce není špatné, ale chladné počasí promění horké nápoje v hotový zázrak.

Japonský čaj, japonské ilustrace a hrnek Mugtail od japonské značky Kinto
5. Brzy budou Vánoce

Úplně hned sice ne, ale když je podzim, znamená to, že se brzy rozproudí vánoční atmosféra, kterou já prostě miluju. A jsem takový blázen, že už teď pořizuju vánoční dárky. Prostě si ráda věci připravuju dopředu.)

Domácí perníčky a porcelán Pols Potten s ilustrací od Esther Hörchner

11 komentářů

  1. Bezva článek, jsem se normálně začala těšit taky! :))

    OdpovědětVymazat
  2. MILUJU PODZIM. Úplně strašně moc :) Miluji i léto, ale jako na zavolanou vždy v pravý čas, kdy už je pro mne léta příliš přijde podzim. Ochladí se, najednou vytáhnu dlouhé volné košile ze šatníku, začnu si vařit čaje, protože na podzim chutnají úplně jinak, v létě to je spíše o ledu v nápojích. Ráno ta rosa na trávě a vůně, prostě je to nezaměnitelné :) Nevím také začnu kupovat dárky, protože jsem ráda na Vánoce připravena a miluju je taky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak v tom nejsem sama:) Děkuju za koment, těším se hned o něco víc.)

      Vymazat
  3. Já se na podzim těším neskutečně. Nedávno jsem ho už cítila ve vzduchu. Skoro se mi ani nechce prodlužovat si léto dovolenou, ale na cestování po Itálii se těším, to zas jo. Ale ty chvíle u čaje a vůbec horkých nápojů budou mít úplně jinou atmosféru :) Juchů!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A další do klubu...super.) Cestování po Itálii si hezky užij, my jsem skrz ní letos jen projížděli a bylo mi to trošku líto.

      Vymazat
  4. Podzim je můj oblíbený! Přesně jak říkáš, Vánoce se pomaličku blíží, doma je najednou o trochu víc útulno a člověk nemá tolik výčitek, že sedí za počítačem :)

    OdpovědětVymazat
  5. Miuji léto a prodloužila bych ho aspoň na půl roku, ale je pravda, že babí léto a pak těšení na Vánoce, dekorování domova a horké čaje v pět odpoledne, jsou taky moc fajn! S tou školačkou to máme stejné a náupy oblečení dělím už spravědlivě mezi sebe a děti...no vlastně tak úplně spravedlivě ne. Co do počtu koupených dětských botiček, mám pocit, že děti nemám tři, ale aspoň jednou tolik!

    OdpovědětVymazat
  6. Taky miluji pozdim a tenhle článek! Už se na něj strašně těším.. teěším se až si udělám teplý čaj zasednu v notebooku a budu psát články :)

    Chapter #8 of 2015

    OdpovědětVymazat
  7. To je to skvělé na naši zemičce, že máme na výběr z toliko období :) A každé je úplně jiné..
    Jsem ještě v ledním režimu, ale podzimu se nemůžu dočkat..

    Lukáš
    blog AJ LAF FEŠN

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)