Stránky

Lustr 2015

Můj aktální program vypadá tak, že dopoledne pracuju a odpoledne s Domi vyrážíme někam na procházku, zevlovat po kavárnách (Café Záhorsky je teď naše oblíbená) nebo si doma hrajeme na školu/školku/výtvarku. To vypadá tak, že seřadí svých tisícpadesát plyšáků a dělá s nimi to, co zná od paní učitelky. Učí je číst, psát a počítat a pak jdou na oběd. Hru na školku si vysvětluju tak, že se vyrovnává s koncem jedné své velké etapy. V téhle hře zase plyšáci svačí, chodí na procházky a spinkají po obědě. 

No a výtvarka? Tu já úplně miluju. Vždycky se střídáme, kdo "vede kurz" a zatímco já většinou musím hledat inspiraci online, Domi z hlavy vyšvihne jeden skvělý nápad za druhým. Včera jsme třeba podle ní vyráběly razítkovou koláž a bylo to fakt dobrý.) No a pak se blíží šestá hodina a já jdu vařit nebo připravovat večeři. Následuje koupání, sledování a čtení pohádek a na závěr nejoblíbenější část všech rodičů - spánek.) 

Kolem půl deváté mi tak začíná druhá pracovní etapa. Když jde všechno hladce, končím tak v deset, když se sejde najednou víc náročnějších věcí, pokračuju třeba až do půlnoci. Tak se to zrovna táhlo celý minulý týden a tenhle se zdá, nebude o nic "lepší". Ale jsem šťastná, protože mám po delší době zase jeden ze svých zápřahů, kdy pracuju na věcech, které mě strašně baví, a přináší hezké výsledky. 

Na jeden se právě teď můžete podívat na webu Nordic Day, jehož nabídka nově zahrnuje krásné věci od kultovní dánské značky Hay. Září je taky měsícem skvělých akcí, ze kterých se pořízují zajímavé reporty a rozhovory. Já jsem jeden takový uskutečnila na festivalu ilustrace Lustr, kde jsem si příjemně popovídala s ilustrátorkou Marii Makeevou. Obdivuju ji už dlouho a byla pro mě velká čest poznat blíž její svět. Tady jsou nějaké fotky, na zbytek můžete mrknout na Czechdesign




Marie Makeeva, Festival Lustr, foto: Iri Novak
A tohle už je Léna Brauner, od které jsem na festivalu pořídila...
Talířek s jednorožcem. Koupit ho můžete přes nový eshop Adekor

3 komentáře

  1. Jee tak Lenou si ma potešila boli sme na koncerte Tomáša Klusa v Košiciach a Lena tam tvorila neskutočnú grafickú kulisu fakt to bolo dobré a k tomu Tomášové texty ...super a tebe prajem krásne tvorivé pracovné večery :D čau e.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ráda slyším, že se česká ilustrace dostává do čím dál víc oborů.) V kombinace s tím koncertem to zní skvěle. A děkuju za přání:)

      Vymazat
  2. Iri, tá omietka ! :-)....

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)