Stránky

Nejlepší sobota letošního roku!

Je neuvěřitelné, kolik skvělých věcí dokáže člověk zažít za jediný den. Začalo to hned ráno skvělým kafem v kavárně Můj šálek kávy, kde jsem byla poprvé a určitě ne naposledy. Šťastně jsem se tady přivítala s Martinou z Bella Rose & Nordic Day, Olívkou z mode de boulangerie, Marťou z blogu My One Way, Ráďou z Radush Style, Simčou ze Style Cookbook, Monikou z Vintagelover a poprvé jsem se seznámila s Adélou z A.B. Living. Povídaly jsme si, rozbalovaly nejkrásnější dárky od obou Martin a těšily se na Designblok, na který jsme následně vyrazily. 

Je krásné, je zlaté! Stylové pero od Tine K.
Mé drahé blogerky a já.)
K peru patří i zápisník. Tenhle je od House Doctore.
Další krásný dárek - šikovná Marťa pro nás složila papírové dekorace s provázkem na zavěšení.
Na Designbloku jsme se trošku ztratily, zamilovaly do spousty věcí a pak se zase šťastně našly. Potom jsme mohly vyrazit na skvělé místo se skvělým jídlem - do podniku Nejen Bistro. Dokonale krásný a dokonale útulný interiér, kde i obyčejnou vodu nebo mléko do kafe podávají v nádherných nádobách. Prostory bistra navrhli Mar.s architects, kteří kladli velký důraz na propojení kuchyně s restaurací. Otevřený prostor je sympatický a vstřícný.

V bistru se k nám přidala i Sandra z blogu Sandy's Sundays



Nejen Bistro, foto: Iri Novak
Takhle Nejen Bistro vyfotili šikovní Boys play nice.
Po skvělém obědě a povídání jsme se musela předčasně rozloučit, protože byl čas vyrazit na workshop, který v rámci Designbloku pořádal magazín Soffa a Ikea. Gravírovalo se do dřeva, z čehož jsem měla trošku obavy. No, byly na místě. Spálila jsem si prst a zpočátku mi to moc nešlo. Pak ale člověk získal trošku grif a nakonec jsem pro Domi vytvořila vařečku v našem milovaném kawaii stylu.) Pak ještě jednu s koťátkem plus kulaté prkénko inspirované tvorbou britské designérky Rachel Powell.



 

Workshop vedla Janka Murínová
A po workshopu jsem zase pospíchala dál, tentokrát na vyhlášení soutěže Diploma Selection, do které se v rámci Designbloku se svou diplomovou prací přihlásilo více než sto designérů z celé Evropy. Cenu za nejlepší českou diplomku získal talentovaný Michal Strach se svým projektem Vnitřní prostor, který působí jako snový pastelový svět. S Michalem jsem po vyhlášení pořídila krátký rozhovor, který si můžete přečíst na Czechdesign

Vnitřní prostor od Michala Stracha
Velmi mě zaujal jeho tvůrčí přístup, kdy prostřednictvím práce na diplomce hledal sám sebe jako autora. Ve stejné estetice a vizuálním stylu, kterým jeho snové městečko vyniká, chce totiž pokračovat i ve své budoucí tvorbě. Možná to budou hračky, možná objekty k vystavení. A samotné město, ve kterém je továrna postavená z misek a kelímků od jogurtů, a kde auta mají kapotu z mýdel, by mohlo být vystavené v Paříži - detaily najdete v rozhovoru.

Díky mýdovým autům instalace krásně voní.  

6 komentářů

  1. Jééé, Můj šálek..tam to zbožňujem =), příjemné místo, skvělá obsluha a dokonalá káva!
    A holky, všem vám to moc sluší!! =)

    Prima pondělí,
    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
  2. Připomnělo mi to dětství :D S otcem a bratrem jsme pájkou dělali obrázky podle našich návrhů. Taky vařečky, prkýnka. A maminka dostala dárek pod stromeček :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to je ale skvělý:) Myslím, že hodně lidí se inspirovalo a pustí se letos do gravírovaných dárků:)

      Vymazat
  3. tá líška je nádherná a obálka s úsmevom na zjedenie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc:) Já tu lišku považuju spíš za nepovedenou, to kotě se mi líbí mnohem víc, ale chválu dostávám jen na ni:)

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)