Stránky

Tištěné emoce

Včera jsme s Domi strávili příjemné odpoledne v galerii Harddecore, kam jsem si konečně přišla vyzvednout první tištěné číslo časopisu Decore Special. Kromě mého fejetonu Tištěné emoce tam najdete i skvělý rozhovor s Josefinou Bakošovou, která byla koncem léta v Tel Avivu, a vypráví o své spolupráci s izraelskými návrháři. Zajímavé je také interview s ilustrátorem Vladimírem Strejčkem, který vede vizuální studio DRAWetc., a přibližuje detaily z kresleného světa. A moc krásný je pak fotoreport s potištěnými věcmi jako jsou skleničky nebo hrnky - konkrétně třeba ilustrované nádobí od Esther Hörschner, na které se mě často ptáte, a tak ho teď nově najdete na blogu na pravé liště s bannery. Stačí kliknout na tlačítko Koupit a hrneček a je váš.)

Tištěné emoce
Rozhovor s Josefinou
Potištěné nádobí
3D Mistři
Rozhovor s Vladimírem Strejčkem
Na obálce prvního tištěného vydání Decore Special je Josefina Bakošová.
Na Decore Special se mi líbí propojení tištěné a online verze, kde ta první nabídne hlavní ochutnávku. Další chody se pak podávají na internetu, kde najdete další fotky a časem třeba i delší text. Do konce roku by mělo vyjít ještě jedno číslo a já se na něj moc těším. Petr mi včera nad dobrým kafem v krásném vintage hrnečku prozradil i téma, ale o tom musím ještě mlčet - zatím je to top secret.) Aktuální vydání je kromě galerie Harddecore na Senovážném náměstí zdarma k dispozici také v Tančícím domě (kde můžete rovnou navštívit také skvělou výstavu Káji Saudka), v divadle Jatka 78 a na pobočkách firmy Copy General, která se postarala o tisk. 


Petr Bakoš z Harddecore








V ateliéru nad galerií mají vždycky skvělé čtivo. Třeba kuchařku Kinfolk
A vždycky tam najdu nějakou krásnou skicu. Domi tuhle okomentovala slovy, že přesně takhle kreslí její táta. Ach ty holčičky, vidí své tatínky v tom nejlepším světle:))
Když nebudete mít cestu do Prahy a o tištěnou verzi budete stát, dejte mi vědět do komentů nebo mailu a já ve spolupráci s Harddecore něco vymyslím. A pokud vás napadají další místa, kde byste Decore Special rádi našli, tak pište taky. Mezitím si můžete vychutnat online verzi - přeju vám, ať se líbí a baví.

3 komentáře

  1. Odpovědi
    1. Já taky díky! Zpětná vazba od Vás je skvělá.

      Vymazat
  2. Prosím, mohla by jste vymyslet něco, jak bychom ten časopis měli i u nás v Ostavě? Důvěřuju Vám, že něco vymyslíte a už teď děkuji. Šá

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)