Stránky

claro.

Slavní designéři si své jméno neprosadili jen tak. Stojí za ním úspěch spojený s chytrými nápady, originálním pohledem na věc i dlouhá léta praxe. Někdy je to ale jen štěstí nebo umění svoji práci dobře prodat. Ti zkušenější ví. Těch ovšem mezi zákazníky není moc. A proto většina lidí za "design" často platí víc, než je jeho skutečná hodnota. Kupují totiž to, co jim sevírují velké značky. A těm je jasné, že spolupráce s "velkými jmény" funguje. 

Jde to ale i jinak. 

Na světě je plno malých továren, designových dílen a nezávislých tvůrců, kteří dokonale ovládají své řemeslo a zároveň mají silný estetický cit. Pracují s přírodními materiály a ve své práci ctí udržitelnost, která se pak přiznivě odráží také v ceně. Výsledkem jsou moderní, ekologické a dostupné produkty. A právě takové do svého portfolia vybírá nová česká značka claro., která na podzim otevřela v centru Prahy svůj první showroom a eshop zaměřený na svítidla. 

Showroom claro. (španělsky jasný) na Národní 27

Za značkou stojí finanční specialistka a zároveň módní blogerka Tereza Kouklová a zakladatel řetězce Bageterie Boulvard Petr Cichoň. Dlouholetí přátelé se rozhodli propojit své zájmy a schopnosti a založili tak koncept, který je v českém prostředí nový a unikátní. Pomáhá jim v tom designérka Lucie Kimlová, která cestuje po celém světě, a vyhledává možnosti spolupráce v oblasti interiérového designu. Světla claro. tak pochází z malých designových dílen od Evropy až po Blízký východ. Spojuje je minimalistický design a časté použití dřeva, korku a betonu. Důraz se klade také na funkci. Lampička tak třeba zároveň slouží jako polička, což je případ i stolní lampy Glint, kterou si přeju k Vánocům:)


Zakladatelka claro. Tereza Kouklová
 
Lampa Glint se skládá z kovové poličky a korkové části, ve které je zabudovaný magnet. Díky tomu se dá žárovka na poličku umístit podle potřeby.

Ať už sháníte malou stolní lampičku do pracovny nebo třeba výrazný lustr nad jídelní stůl, v claro. si určitě vyberete. Ať už online nebo naživo v Národní ulici. 

Další fotky ze showroomu najdete na Facebooku Můj dům, můj squat.

3 komentáře

  1. Tak tam sa budeme musieť ísť pozrieť aj my! Vďaka za tip :)

    Patrik
    http://www.madebyboy.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, běžte, bude se vám tam líbit:)

      Vymazat
    2. Je to moc pěkný showroom,můžeme s manželkou jen doporučit,také jsme se tam zahleděli do lampy,kterou jsme si také koupili.Terezka se svým týmem jsou velmi šikovní lidé a držíme jim palce,zdraví táta s rodinou:).

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)