Stránky

Jak se bydlí v obklopení vlastní grafiky

Nizozemská grafička Nina van de Goor žije ve městě s tak těžkým názvem, že ho i samotní Holanďané raději zkracují ze složitého s´Hertogenbosch na libozvučnější Den Bosch. V překladu jde o "Knížecí les", který se nachází v jižní části země, v provincii North Brabant. Talentovaná umělkyně tady bydlí v sympatickém domečku s malou zahrádkou, který je ideálním prostředím pro její malé dcery Rosu a Julii. Interiérem se krásně prolínají jejich hračky, maminčina keramika i obrázky a kouzelné vintage doplňky, které bytu dodávají tu správnou nostalgickou náladu. Díky tomu je útulný, hravý a plný barev. Hrozně ráda bych sem zašla na návštěvu.







Zdroj všech fotek: Blog Niny van de Goor
Srdeční záležitostí je pro Ninu keramika a kreslení a tak v jejím portfoliu na Etsy najdete ilustrované talíře, hrnky, květináče, čajové konvice i kreslené mini obklady. Koupit u ní ale můžete také plakáty nebo pohledy. Designérka často pracuje s vintage materiálem, který zdobí vlastními motivy. Její největší láskou je hravý a barevný design 50. let, který je z její tvorby znát. A co jsem si u ní nejvíc zamilovala? Určitě medvěda (na plakátě a květináči), holčičku (na dlaždici) a mráček (na talíři).

Plakát a květináč s medvědem, mráčkový talíř a holčičí dlaždice - vše pořídíte přes Etsy.

Ninu můžete sledovat na jejím blogu a Instagramu.

8 komentářů

  1. Iri, její blog sleduju roky a amyslím, že keramičkou není, jen grafičkou. Skupuje staré nádobí (někdy i novodobé věci jako kachle) a dotváří je vlastními polepy. Vznikají tak moc pěkné a originální dekory, dost často se mísící právě se starými např. květinovými vzory. Taky mám její tvorbu ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Klárko, děkuju za info, profesi keramičky jsem přepsala na grafičku:) Já jsem včera úplnou náhodou narazila na její ilustrované talíře a moc se mi zalíbily i další věci. Je to hodně šikovná maminka:)

      Vymazat
    2. Souhlasim, je skvela. Moc se mi libi jak pracuje s barvami. Kdekoliv;-). A ma instagram!

      Vymazat
    3. Souhlasim, je skvela. Moc se mi libi jak pracuje s barvami. Kdekoliv;-). A ma instagram!

      Vymazat
    4. Tak tu neznám! Jsem nadšená. A uchvácená. Přesně moje gusto. Hned to jdu všechno zkouknout...

      Vymazat
    5. Ano, ano, už ji tam sleduju:) A Jani, já si říkala, že Tobě se to bude líbit:)

      Vymazat
  2. Nádherné. Hned bych k ní šla na návštěvu. Když mě baví nějaký byt, obvykle mě ještě stokrát víc baví jeho lidi!

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)