Stránky

5 tipů na efektní ukládání šperků

Prstýnky, náramky, řetízky, náušnice... milujeme je, máme jich hodně, ale otázka zní: Kam s nimi? Klasické šperkovnice jsou podle mého názoru zbytečně drahou a nudnou záležitostí, a i když jsem jich doma pár měla, nikdy jsem s nimi nebyla úplně spokojená. Naopak se mi osvědčilo atypické ukládání, které mě baví, protože ho můžu neustále měnit, což taky celkem často (a hodně ráda:) dělám. 

Teď u mě jede hlavně miska s jednorožcem ze Zootu, skleněná karafa LLEV z Harddecore nebo taštička Goshico (v té mám hlavně náramky). Zároveň ale pokukuju po dalších boxech a skvostech, které by se mi pro ukládání mých (citově) drahých pokladů hodily. A třeba si ježíšek teď před Vánoci projíždí ty správné blogy a narazí tak i na ten můj... .) 

Dva multifunkční jednorožci - jeden (z Naoko) slouží na prstýnky, druhý (ZOOT) na odkládání řetízků, náramků i sladkostí.)

Tip číslo 1 -  Karafa v roli šperkovnice

Karafa Decci od studia LLEV je sama o sobě hotovým pokladem, který mám většinu času jen tak vystavený na poliččce. Víno do ní dávám jen při opravdu zvláštních příležitostech, limonády pak jenom v létě. A o Vánocích slouží jako vázička pro uložení větviček s vločkama. Teď nedávno jsem pro ni ale našla novou roli - odkládám na ni náhrdelník 2d3D, ke kterému se asi brzy přidají další.

Karafa Decci, náhrdelník od 2d3D

Tip číslo 2 - Okatá šperkovnička

Pro šmrncovní boxy mám odjakživa slabost a tak jich mám doma celkem dost. Ten se zavřenýma očima mi ale chybí. Určitě ale ne nadlouho. V mých očích totiž nemá chybu.)
Kosmetický box Sleeping Beauty z Butlers
 
Tip číslo 3 - Sexy talířek na šperky

A pak že se krásné dlouhé nohy nedají koupit.) Tyhle máte navíc rovnou oděny do sexy károvaných kalhot a ještě jsou užitečné - poslouží k odkládání prstýnků a nármamků. Funny & Sexy. Co víc si od šperkovnice přát:)

Talířek na šperky z Kare

Tip číslo 4 - DIY stojan na prstýnky

Jen tak sami doma si ho asi úplně nevyrobíte, ale můžete jít do kavárny Vypálené koťátko, kde si ho pomalujete podle svých představ. Já jsem zvolila pastelovou "tekoucí" variantu, která je tak sladká, že se hodí nejen na odkládání prstýnků, ale třeba také k servírování makronek.)

Stojan na prstýnky z kavárny Vypálené koťátko

Tip číslo 5 - šperkovnice jako Totem

Autorkou nápadu je Kristýna Fránková ze studia Muck, která pro německou sklárnu Nachtmann navrhla kolekci lisovaného skla, kdy se různé objekty postupně skládají dohromady, až vytvoří finální celek. Já bych do spodní části dávala prstýnky, doprostřed náramky a nahoru náhdrelníky.) Bohužel mám pocit, že dóza se nedostala do výroby, ale jestli jednou dostane, chci ji! 

Totemy od Kristýny Fránkové

Tak doufám, že jste u mě našli dostatek šperkovnicové inspirace a třeba některou z nich budete o letošních Vánocích darovat jako dárek. Nechci mluvit za všechny ženy, ale já bych ze šperkovničky pod stromečkem měla určitě velkou radost.)

5 komentářů

  1. Tak u mě by jednoznačně vyhráli jednorožci! :-D Super článek :-)

    Pája

    OdpovědětVymazat
  2. Moc krásné, pořídím si toho jednorožce. Už jdu objednávat. Do teď jsem používala tuto "obyčejnou" http://beyou.cz/sperky/krabicky-na-sperky/sperkovnice-ruzova ale díky za tento článek, přibude i jednorožec :-D

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)