Stránky

Metráž spustí do měsíce web a e-shop!

Určitě jste o tom už slyšeli. O kreativní dílně, ve které metodou upcyclingu (zpracování zbytků látek a dalších materiálů) vznikají originální módní kousky a doplňky. V roli návrhářek se ocitají ženy, které se nachází v nelehké situaci - jsou bez práce, bez domova, bez peněz. Projekt METRÁŽ je učí novým řemeslným dovednostem a pomáhá jim i s finanční stránkou - z každého prodaného kousku mají provizi. Trika, šperky a doplňky z limitovaných kolekcích jste dosud mohli pořídit na designových přehlídkách, v kolekci ZOOT Dobro nebo v Local Labels. Díky úspěšné kampani na hithitu už to půjde přímo v e-shopu Metráž, který bude do měsíce online. Hurá!

Náramky Metráž
Fotka z dílny. V modré košili je módní návrhářka Lucie Kutálková (autorka značky Leeda), která projekt Metráž založila s divadelní režisérkou Kateřinou Jungovou.


Zatímco na novince v podobě vlastního webu a e-shopu se v Metráži ještě pilně pracuje, jedna novinka už je venku. Jde o sérii fotografií od uznávaného umělce Václava Jiráska (Křehký, Výroční zpráva PPF, cyklus Industria,...), který na zajímavé spolupráci ocenil mimo jiné sociální aspekt. "Vnímám lidi, kteří se nemají tak dobře jako se má většina z nás. Přijal jsem nabídku také ze sympatie k celému projektu a lidem, kteří ho dělají," říká fotograf. Za jeho rozhodnutím však nestály jen filantropické, ale také umělecké pohnutky: "Chtěl jsem zkusit něco nového, třeba focení s neprofesionálními modely.”

Modelky Mili, Kateřina a Josefína nejsou profesionálky, ale spojuje je téma Metráži blízké. "Chtěli jsme, aby se fotografie vztahovaly k tématům a problémům, které ženy, jimž METRÁŽ pomáhá, řeší. Jedním z nich je určitě mateřství. Pro ženy v nouzi je to často téma náročné, komplikované a někdy i bolestivé,” říká Kateřina Jungová, spoluzakladatelka Metráže. Mili pracuje jako kuchařka a sama vychovává osmiletou dceru. Kateřina spoluzákladala a momentálně vede METRÁŽ a Josefína je její dcera.
Série fotek METRÁŽ od Václava Jiráska
Aby vám info o spuštění e-shopu neuniklo, sledujte METRÁŽ na Facebooku a Instagramu, kde se můžete namlsat krásným příběhem i krásnou módou (já se aktuálně olizuju nad jarní kolekcí černých šatů a triky s asymetrickým střihem). 

Šaty a trika z kolekce METRÁŽ

4 komentáře

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)