Stránky

Polární láska v ložnici

Rekonstrukce ložnice. Dlouholetý plán, který zahrnuje renovaci parket, vymalování a nová okna. Za pět let se nic z toho nestalo. Něco se ale přece jen děje. V ložnici mám nový plakát. Autorkou zamilovaných medvědů je Dorka Šebková, na kterou mě upozornila Andrea Tachezy. Na facebooku dala odkaz na její tvorbu a já se okamžitě zamilovala. Po pár mailech a jedné schůzce už polární láska visí u nás doma.

 
Polar Bear Love by Dorka Šebková. O krásné zarámování s křídově modrou paspartou se postarali v hradčanském ateliéru Dantik.
 

Okno máme v ložnici naproti postele, ze které se kochám pohledem na novou polární krásu. Ze stejného bodu plánuju také budoucí renovaci. Loni v květnu jsem si vysnila stříbrné tapety a novou židli do pracovního koutku. Židli už mám, ale stůl se z ložnice přesunul na galerii. Na novém prostoru plánuju kosmetický stoleček se zrcadlem. Stěny chci bílé a okno bych nejradši nejen vyměnila, ale přidala nové i do zkosené části nad postelí. Láká mě nabídka dánské značky Velux, jejíž okna jsou krásná a plná technických vychytávek - mají třeba integrovanou ventilaci nebo filtr proti prachu a hmyzu. Na výběr je celodřevěné provedení i bílá bezúdržbová varianta s dřevěným jádrem. Když si jen představím, jak krásně by se celá místnost prosvětlila... A ten výběr rolet. Nejvíc se mi líbí kolekce od dua Scholten & Baijings se vzorem, který odráží denní pohyb slunce.

Střešní okna od značky Velux.
 
Rolety Velux z kolekce od nizozemského dua Scholten & Baijings
 
Doufám, že na jaře nebo během léta konečně přestanu snít a novou ložnici vezmeme pěkně od podlahy. Mezitím se pustím do budování kosmetického koutku, ve kterém nebude chybět pořádné zrcadlo a vtipný stojánek na šperky

Nápady a přání pro kosmetický koutek. Korálkové zrcadlo ve stylu makové panenky.), ornamentální náhrdelník, kočičí kufříky a kulatý náhdrelník Poketo.

5 komentářů

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)